Повелителите на нощта променяли маите

Повелителите на нощта променяли маите

Деветимата повелители на нощта, които били много древни божества, успявали да променят характерите и живота на древните маи. Повелителите на нощта засилвали или отслабвали някои човешки качества.

Повелителят на първата нощ засилвал влиянието на миналото върху живота на човека, той следял дали се спазват древните традиции и помагал в търсенето на съкровища.

Повелителят на втората нощ бил млад мъж, който носел смърт. Той възраждал отношенията между хората и променял живота. Неговата енергия пречела на спокойния живот.

Повелителят на третата нощ бил известен и като прародител на жертвените войни. Той възстановявал връзката с предците и следял за спазването на семейните ритуали. Този повелител бил враг на всичко ново.

Повелителите на нощта променяли маите

Повелителят на четвъртата нощ бил известен като покровител на бялата смърт. Той се свързвал с подсъзнанието и интуицията на човека, покровителствал медицината и изкуствата.

Под влияние на разрушителната му сила човек можел да изгуби разсъдъка си. В петата нощ властта поемал вътрешният господар на нощта, който променял сънищата.

Той стимулирал творческия потенциал над хората и можел да предотврати изпълнението на смъртна присъда. Повелителят на шестата нощ бил бог на вятъра и гонел старите убеждения.

Това бил млад бог, който призовавал хората към промяна. Повелителят на седмата нощ е бил страстен бог, покровител на сексуалното влечение и любовните приключения.

Повелител на осмата нощ бил бог, известен като стария овчар. Той помагал при преместване на ново място и при изобретяване на нещо ново. Повелителят на деветата нощ бил известен като старият господар на слънцето в полунощ.

Той зареждал хората с енергия, достатъчна за преодоляването на влиянието на тъмните сили. Този повелител помагал за партньорските връзки и засилвал топлината на човешките чувства.

Виж повече

Рейтинг

4.8
Общо 5 гласували
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари