Факти за древните индианци

Факти за древните индианци

Индианците от племето тараумара са смятали, че бог ги е сътворил от чиста глина, а белите хора е направил от смес от глина и пепел, затова раят, който си представят белите, е адът за тараумара.

Древни индианци от племето чероки са прародители на звезди като Джони Деп, Куентин Тарантино, Томи Лий Джоунс, Кевин Костнър, Камерън Диас и Чък Норис.

Пирамидите, които се намират в светилището на индианците Тукуме, са природно създадени. Древните маи обичали да гледат представления, като едно от любимите им било драмата „Рабинал ачи”.

Тази пиеса била особено любима на всички зрители, защото в края на последната сцена един от актьорите бил ритуално убиван върху жертвеник. Актьорът знаел за това, което му предстои, но въпреки това играел от сърце.

Факти за древните индианци

Редица действащи решения на Върховния съд на САЩ постановяват, че право на собственост върху земята имат тези, които са я открили, а не местното население.

Когато преди 1800 години един от висшите индиански вождове умрял, охранителите му били заровени живи заедно с него. Въпреки че били заровени под много земя, за всеки случай им били отрязани краката, за да не могат да избягат, ако оцелеят.

В народа квакиутъл е имало обичай който взима нещо от някого назаем, да му дава името си. Така, докато този, който взел заема, не го върнел, никой няма право да го нарича по име.

Думата „Джеронимо”, която извикват войниците от армията на САЩ, когато скачат с парашут, всъщност е името на вожда на апачите.

Индианците от племето чероки са били най-големите робовладелци в древния индиански свят и често робите се опитвали да се преборят с помощта на въстания.

Племето команчи имало навика да празнува победа, като се облича в трофейните дрехи. Така мъжете не се притеснявали да стягат телата си в корсети и огромни рокли.

Рейтинг

4
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Иван
Иван
06.04.2013 16:43
Они, чероки и днес си живеят в щатите, къде в резервати къде заедно с белите. Били са част от племенната група на ирокезите. Не знам с кой ги бъркаш, но преди да даваш некомпетентно мнение прочети нещо. Въпросните холивудски звезди наистина имат връзка с тях.
1
0
Они
Они
29.10.2011 12:33
Да, за повечетно нещо, Окей, вярно е. Но, да ми кажете, че прародителите на знаменитостите са от племето Чероки ? Не, извинете, но Чероки е древно индианско племе. Чероки са имали куп способности. Лекували са, сътворявали са хора.Не, да казвате, че Джони Деп има нещо общо с тях ? Не, извинете, но това са пълни глупости.
1
0