Любопитни факти от древен Китай

Любопитни факти от древен Китай

Векове наред в Китай са били известни случаи на отвличане на деца с цел превръщането им в зверове. За да постигнат това, хората, които ги отвличали, всеки ден отрязвали по парченце от кожата им и на това място слагали парче от кожата на куче или мечка.

Това било ужасно и децата обикновено умирали. Похитителите карали децата, преди да умрат от изтощение и изтезания, да лазят на четири крака, и режели гласните им струни.

През деветнадесети век подобно момче било показано на група европейци, като било представено като дивото момче от Кианси. То ходело на четири крака и издавало звуци, приличащи на лай, а гърбът му бил покрит с козина.

По онова време се създавали много деца-чудовища в Китай. За целта те по няколко години били напълно лишавани от слънчева светлина, а костите им били деформирани.

Любопитни факти от древен Китай

Един свещеник бил арестуван, а храмът му изгорен, защото отвлякъл дете, за да го превърне в божество. Той подлагал детето на пълен глад и го хранел с няколко лъжици мазнина дневно.

Детето изглеждало като восъчно и свещеникът го поставял в центъра на храма си като божество, на което лековерните селяни идвали, за да се молят и му оставяли дарове.

В древен Китай съществувало много жестоко правосъдие. Който бил доказан престъпник, не можел да се размине с условна присъда и дори с лека присъда.

Когато някой бил уличаван в дребно престъпление като дребна кражба или неспазване на вечерния час, челото му било изгаряно с нажежено желязо за назидание на останалите.

Хората, които досаждали на пътешествениците, за да просят от тях пари, се наказвали, като се отрязвали носовете им.

Човек, който разрушавал градските порти или мост, плащал за това доста висока цена. Палачът отрязвал ушите му, след това ръцете му и накрая краката му до коленете.

За въоръжен грабеж, изневяра и отвличане обвиненият се наказвал с кастрация. Пияниците и убийците се наказвали със смърт чрез бавно удушаване.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
lea
lea
22.08.2011 01:23
Ами просто са спрели всички да нарушават законите. Като те е страх не правиш нищо. Не забравяйте, че и при българите е имало много древни закони за дисциплина. В армията също има железни закони. Държава се управлява със желязна ръка, затова има толкова уцелели и древни империи.Само ако отидеш в Юкатан земите на маите и прочетеш те какво са правили, китайците ще ти се видят песен.
0
1
Валентин
Валентин
10.08.2011 16:14
Как за бога има най - много хора в Китай. След като прочетох това поне 100 души са убивали на ден тези варвари(галено).
1
1