sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Маите са се кланяли на бог-космонавт?

Маите са се кланяли на бог-космонавт?

РалицаРалица
Новак
6625
Маите са се кланяли на бог-космонавт?

През годините хипотезите за произхода и божествата за една от най-мистичните цивилизации – тази на маите, не спират да удивляват историци, археолози и любителите на загадките.

Едно от предположенията е, че маите са почитали божество от извънземен произход.

Доказателство за това е прочутият капак на ковчег, открит в гробница в техния свещен град.

Известният капак от Паленке тежи около пет тона. Той е прекалено голям, за да бъде изнесен от гробницата, където се намира и до ден днешен. Радва се на голямо внимание от страна на учени и изследователи, нетърпеливи да интерпретират тайнствените изображения върху него.

Най-ревностен сред тях е шведският писател и изследовател на извънземни форми на живот Ерих фон Деникен. Според неговите хипотези енигматичните фигури в центъра на капака изобразяват космонавт пред контролното табло на своя кораб.

Излишно е да се споменава, че това предположение е посрещнато с присмех от археолозите. Повечето изследователи идентифицират изобразения човек на капака на гробницата като почитания крал на Паленке, наричан Богът на Слънцето Пакал. Според древните поверия той е умрял през 683 г. сл. Хр. на осемдесет годишна възраст.

Повечето изследователи на маите са на мнение, че нищо не загатва че той или който и да е по това време в Мексико е видял, а още по-малко управлявал космически кораб.

Маите са се кланяли на бог-космонавт?

Подобно на теориите, които свързват маите с Атлантида, с древен Египет, с изгубените племена на Израел , така и теориите на шведа Денкиен за космонавт-бог на маите са определени като съмнителни спекулации.

В същото време неговите доводи не са пренебрегване. Книгите, които издава той, се превръщат в бестселъри през 60-те години на миналия век. Така се оказва, че обществото е склонно да подкрепя теории като тези на Денкиен, пишат изследователите Е. Джилбърт и Морис Котрел в труда си „Пророчествата на маите“.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Хистар-HISTAR
Хистар-HISTAR
17.11.2011 17:30
Мили българи-света няма идея каква е истината за самите нас. Ще им спре тока,когато се появи името ми. Нося ви итината за нас-хората живеещи на Земята. Тя е много различна. Луната над главите ни е нещото, с което сме дошли на планетата Земя от съзвездието ORION. Там сме извършили голяма-БЕЛА. ВЗРЕВИЛИ сме си ЗВЕЗДАТА. Сега-идиотите мислят в същата посока. Всичко това е кодирано на една мега структура. Там се намира и средството, с което пък са слезли на Земята. Това е от HISTAR.
0
0
М
М
19.09.2011 09:49
Най-ревностен сред тях е шведският писател и изследовател на извънземни форми на живот Ерих фон Деникен. Според неговите хипотези енигматичните фигури в центъра на капака изобразяват космонавт пред контролното табло на своя кораб.


Деникен не е швед, а швейцарец.
А дали има разлика между индиец и индианец ?
2
0
сиси
сиси
16.08.2011 15:19
То е ясно, извънземните ги има и то още от древността.
3
0
55
55
06.08.2011 22:52
Не бяха ли шумерите дето са се кланяли на богове космонавти ? Все пак те имат статуи на хора с кислородни бутилки.
1
0
диди
диди
19.07.2011 20:11
Колко пъти трябва да пусна ес ем ес за да се разтълкуват картите ?
0
0
Д-Гочев
Д-Гочев
08.07.2011 08:59
Май всички са космонавти.
0
0
4efo
4efo
07.07.2011 02:10
Маите са се кланяли на извънземните. Ние едно мислим, друго ще стане.
0
0
Валентин
Валентин
04.07.2011 09:06
Ами всъщност май всички са се кланяли на бог-космонавт. Като се почне от египтяните дето имат там човек с глава на орел или на котка, еми не е ли странно ?
1
0