Откриха доказателство за съществуването на Христос

Откриха доказателство за съществуването на Христос

Съществува колекция от седемдесет древни метални книги, които са с размера на визитка и по-малки. Те се състоят от оловни листове, които са съединени с оловни телчета.

Някои от книгите са по-големи. Те са изписани с шифрове, които не са гравирани, а са като залепени отгоре. Символите са на древноеврейски, арамейски и древногръцки.

Има теория, според която оловните книги могат да се окажат по-значими от легендарните свитъци от Мъртво море, които са с библейски текстове и са намерени през 1947 година.

Според една от версиите оловните книги са били открити в една от пещерите на Йордания. Смята се, че водата ги е измила по време на наводнение, а местен бедуин ги намерил.

В тази пещера, според легендите, са се крили първите християни през седемдесета година преди новата ера. Йорданският бедуин предал книгите на свой приятел, за да ги продадат.

В момента всички седемдесет книги от олово се намират в дома на Хасан Сайда, който живее в израелското селце Шибли Ум Ал Ханам. Според някои в тези книги се разказва всичко за последните години от живота на Исус Христос.

В едната книга има нарисувани кръстове, на които са били разпънати Исус Христос и разбойниците, които били осъдени заедно с него. Отбелязано е и мястото, където се намирал гробът на Исус Христос.

Металургичният анализ показва, че оловните листове са били направени през първи век преди новата ера. В една от книгите е изобразено лице и според вярванията това е лицето на Исус Христос.

Портретът е далеч от художествено съвършенство, но е ценно самото изображение. Това е най-убедителното доказателство за съществуването на Исус Христос.

Евангелията са се появили няколкостотин години след разпъването на Исус Христос и са били съставени въз основа на много устни разкази, които хората предавали един на друг.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (37)

Изпрати
цццццц
цццццц
07.07.2015 01:11
Чета Коментари и просто хах Бог е любов милостив е верен !!!
1
2
ИВАЙЛО
ИВАЙЛО
14.08.2014 14:02
Иисус е казал НЕ Изпитваите ва6иа Бог.за това ви саветвам не пи6ете глупости запомнете рано или касно всеки пла6та за грежовете си но бог 6те прости на онези които го оби4ат и по4итат
4
5
някой си
някой си
28.11.2013 12:57
Ванга вика.Ванга беше една мръсница на ДС.Само болни мозъци ходеха при вещицата.Нормален няма да отиде при тази долна твар.Ходеха единствено известни мръсници от висшите кръгове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
26
кефал
кефал
27.08.2015 17:20
podtkrepqm te brate az sam ot petrich а който не вярва че ванга е била с ДС да гледа има видео за това с ИВАН БАБУЛЕВ човекът който видя Исус и е говорил и с ванга
2
5
лимончето
лимончето
26.11.2013 17:08
А бе да ви попитам отворените като четете Божието слово защо възхвалявате вещица Ванга? В Библията такива като тази вещица май са забранени. Аз съм на 37 и съм чела 2 пъти Библията. Много запознати с тази тематика съм питала и никой не може да ми отговори на доста въпроси. А къде е евангелието на Мария Магдалина? Защо Ватикана го крие? Лично аз отричам Библията. Това е абсолютно грешна книга за войни, сватби между роднини, а църквата забранява венчавки до трета ли или там коя беше съребрена линия.Та и Исус същата работа. Като не е фалшив герой защо не показахте въпросната рисунка с образа му? А не пише ли в Библията да не се кланяме на рисувани идоли, а църквите ни пълни с икони. Да не говорим какво става в "Светия" синод - линкълни и какви ли не скъпи вещи.
13
10
Кики
Кики
20.06.2015 13:03
1. Вярваме на Ванга защото е Божи човек и е получила дарбата си от Бог !
2."Ако не можеш да четеш Хегел, проблемът изобщо не е в Хегел!"
3. Отричате всичко, което не разбирате ! А няма и да го разберете, защото четете като дявола евангелието.
10
2
някой си
някой си
26.05.2015 03:43
Объркана си до безкрайност. Уж отричаш Библията, пък я четеш два пъти. И като я чете два пъти само това ли - "Това е абсолютно грешна книга за войни, сватби между роднини" - ти остана в главата? Ако искаш да намериш отговорите на въпросите, които са ти в главата, започни да търсиш отговорите един по един и то без предубеждение. Имаш и верни твърдения, но няма да ти ги кажа, за да търсиш истината непредубедено.
1
2
mila
mila
29.09.2013 11:28
преди и след новата ера означава преди и след христа. така че 100 години преди ножата ера е 100г преди христа. та това книги за исус преди да се роди ли са или какво. вжйте си източниците и будете по акуратни иначе остава впечатление че не увайавате читателите си достатъчно
6
1
аз
аз
26.09.2013 17:28
много си прост,Иване...
4
3
Радослав
Радослав
09.11.2015 13:06
Като не ти е ясно нещо не се обаждай Иван е напълно прав.
Всеки има право да вярва в каквото иска но Иван е прав.
0
1
Иван
Иван
26.09.2013 13:30
Отдавна не вярвам в приказки - 1001 нощ, ала - бала,Исус и не знам си какво. Религията е била нужна за да се контролират масите, но вече има други начини - радио, телевизия, вестници, интернет. Та затова като цяло упада. Мюсюлманството е друго - там последователите му в огромна част са неграмотни и необразовани и много лесно се манипулират.
9
8
scorpiliok
scorpiliok
19.07.2013 13:58
Как да си кривя душата, че няма Господ след като цял живот го усещам как ми помага и в най - тежките ми моменти и ме спасява от всякакви злодеяния и лоши хора, катастрофи с висока скорост, удари на съдбата, изцеряване на близки. Или ще ми кажете, че енергията "Чи" ме е разминала с двата ТИРА един до друг на пътя Обретеник - Ценово. Всеки път когато минавам от там се кръстя, спирам и го меря тва място - Еми няма място за два ТИРА и кола при все това има и мантинела която си спомням и от онзи 17 септември привечер! Помислете си върху това, което написах мисля, че и Вие сте го среща ли в живота си, но не си давате сметка за това.
44
3