Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Ехнатон, бащата на египетския фараон Тутанкамон, може би е бил представител на чужда цивилизация. Това е една от теориите, които се въртят около владетеля, чийто външен вид се различавал от този на египтяните и хората въобще.

Ехнатон имал издължено лице със змийско изражение и яйцевиден череп. Според учените черепът му е бил един път и половина по-голяма от черепа на обикновен човек.

Крайниците на Ехнатон също били стряскащи. Пръстите на ръцете и краката му приличали на тези на паяк. Стъпалата имали формата на плавници. Също така бедра и гърди, силно напомнящи на женски.

По този начин съвременниците на Ехнатон го изобразявали. Останките от фараона са открити през далечната 1907 година, но и до ден-днешен учените не са сигурни дали те са негови, тъй като не били добре запазени.

Навежда ги на мисълта, че останките са на фараона именно яйцевидния череп, открит в в саркофага. "Този череп искрено ме порази", казва египтологът професор Доналд Редфорд.

Според някои известни уфолози Ехнатон е наследник на пришълци от Сириус. Най-вероятно те са се занимавали с изкуствено оплождане, внедрявайки в човешки яйцеклетки своя генетичен материал. Самият фараон обичал често да повтаря следната фраза "Роден, за да живее дълго", чрез която намеквал за своята нетленност.

Други учени пък имат на пръв поглед изглеждащо по-правдиво обяснение. А именно, че нечовешкият облик на Ехнатон се е дължал на генетични отклоления. Ъруин Брейверман от Йейлския университет открил проявата на няколко мутации едновременно. Според него фараонът е страдал от Синдрома на Марфан, който удължава крайниците и лицето и уподобява пръстите на паешки.

Синдромът на Клайнфертел път кара организма да изработва прекалено голямо количество женски полов хормон. Именно това заболяване довело Ехнатон до гинекомастия – появата на женски гърди. А Синдромът на Фролих провокирал във владетеля отлагането на мазнини в областта на бедрата по женски тип.

Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Яйцевидната глава на Ехнатон Ъруин Брейверман обяснява с това, че в детството сраснали костите на черепа му.

Но и тази теория не може да е съвсем истинна. Тъй като всички синдроми едновременно никога не се срещат. Мъжете, които страдат поне от един от тях, са импотентни и безплодни. Но историческите хроники твърдят точно обратното - че Ехнатон е притежавал мъжко достойнство с внушителни размери.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
КаскадьорБаце :D
КаскадьорБаце :D
04.04.2011 01:45
Ха,ха, ха баща пришълец. Това от къде им е хрумнало ? Майката сигурно е демон или призрак ?
0
2
Анис
Анис
25.01.2011 12:47
Вярвам в това. Прекрасните гробници, пирамидите и всички египетски храмове не биха могли да се построят от човек без помощта на извънземна сила. Виждала съм ги и са нещо неземно и уникално.
2
0
dobreeeeee
dobreeeeee
10.11.2010 19:09
Ако той е бил извънземен, аз съм несъществуваща.
0
0
ккк
ккк
27.10.2010 15:41
Бил извън земен, на баба ви фърките.
0
0