Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Ехнатон, бащата на египетския фараон Тутанкамон, може би е бил представител на чужда цивилизация. Това е една от теориите, които се въртят около владетеля, чийто външен вид се различавал от този на египтяните и хората въобще.

Ехнатон имал издължено лице със змийско изражение и яйцевиден череп. Според учените черепът му е бил един път и половина по-голяма от черепа на обикновен човек.

Крайниците на Ехнатон също били стряскащи. Пръстите на ръцете и краката му приличали на тези на паяк. Стъпалата имали формата на плавници. Също така бедра и гърди, силно напомнящи на женски.

По този начин съвременниците на Ехнатон го изобразявали. Останките от фараона са открити през далечната 1907 година, но и до ден-днешен учените не са сигурни дали те са негови, тъй като не били добре запазени.

Навежда ги на мисълта, че останките са на фараона именно яйцевидния череп, открит в в саркофага. "Този череп искрено ме порази", казва египтологът професор Доналд Редфорд.

Според някои известни уфолози Ехнатон е наследник на пришълци от Сириус. Най-вероятно те са се занимавали с изкуствено оплождане, внедрявайки в човешки яйцеклетки своя генетичен материал. Самият фараон обичал често да повтаря следната фраза "Роден, за да живее дълго", чрез която намеквал за своята нетленност.

Други учени пък имат на пръв поглед изглеждащо по-правдиво обяснение. А именно, че нечовешкият облик на Ехнатон се е дължал на генетични отклоления. Ъруин Брейверман от Йейлския университет открил проявата на няколко мутации едновременно. Според него фараонът е страдал от Синдрома на Марфан, който удължава крайниците и лицето и уподобява пръстите на паешки.

Синдромът на Клайнфертел път кара организма да изработва прекалено голямо количество женски полов хормон. Именно това заболяване довело Ехнатон до гинекомастия – появата на женски гърди. А Синдромът на Фролих провокирал във владетеля отлагането на мазнини в областта на бедрата по женски тип.

Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Яйцевидната глава на Ехнатон Ъруин Брейверман обяснява с това, че в детството сраснали костите на черепа му.

Но и тази теория не може да е съвсем истинна. Тъй като всички синдроми едновременно никога не се срещат. Мъжете, които страдат поне от един от тях, са импотентни и безплодни. Но историческите хроники твърдят точно обратното - че Ехнатон е притежавал мъжко достойнство с внушителни размери.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
filcho
filcho
11.11.2011 11:06
Има логика, не може да страда от толкова синдрома наведнъж.
0
0
Anakin
Anakin
30.08.2011 12:21
Това не е истинско. Глупости на търкалета. Баба му е извънземно. Има глава на муле и крака вместо ръце.
0
1
диана кирова
диана кирова
20.07.2011 19:26
Не зная дали мислите всичко за измислица или не, но да погледнем реално. Пирамидите са с блокове, някои от по 9тона единият и как на дървени пръти ще ги търкалят. Да приемем, че може и да са ги дотъркаляли, а как 9тонен блок ще бъде вдигнат дори на 1 метър, да не говорим за най - последният блок на 146 метра височина. Колкото и да са били умни, работни, напреднали и цивилизовани, това е нямало как да стане по никой начин, освен с външна помощ. Да погледнем умно на нещата от живота защо сега не направим такава велика постройка, нека не бъде 146 метра, да бъде 50, но да издържи толкова колкото пирамидите в Египет или тези под морското равнище. Сега един 11етажен блок се люлее само като почне да духа вятъра, а като завали дъжд се напуква и протича, а как са строили навремето, а след толкова години всичко е все същото. Чета в интернет, че след 150 години се претесняват, че пирамидите можело да изчезнат. 150години, та те са били толкова години преди нас и може би след нашата смърт, 150 години след това евентуално ще изчезнат. Дано започнем да мислим с главите си и да уважаваме света, в който живеем и постройките, природата и животните и всички други микроорганизми около нас ,защото даже и извънземните да дойдат за да ни помагат, а не да ни правят зло, ние ще си останем все същите жадни за власт, пари, надмощие, сила и оръжие безумци, които вредят сами на себе си и на хората около нас. Няма значение дали има извънземен разум, ние хората сме способни да разрушим не само свята планета, а и още 100 други планети като нашата. Дано станем по-добри за да има защо извънземният разум, за който вярваме или невярвам,е че съществува да има смисъл да потърси срещи с нас за да разменим нашата простотия с техния разум и напредналост във всичко. Ние няма да го доживеем да ги видим, но дано наследниците ни имат разум в главите си за да посрещнат бъдещето и това, което е там някъде на светлинни години от нас с достойнството на зрели хора, с ум в главите си.
4
0
ЛОРА - УФОЛОГА
ЛОРА - УФОЛОГА
04.07.2011 11:11
Как може да не вярвате така всичко се връзва пирамидите, храмовете, слънчевият часовник. Повярвайте ИСТИНА Е. И не може да страда от толкова много мутации. Чиста истина.
0
0
niki
niki
01.06.2011 14:49
Защо толкова не вярвате ? Извънземните явно са ни посещавали от древността. Може дори и ние да сме някой техен експеримент.
0
0
456+
456+
23.05.2011 18:56
Ох, майко, американците си нямат работа и какво ли не измислят. Щом сме такава развита цивилизация, защо ние вярвяме в такива работи ? И не може да е бил извън земен. Проста измислица. Така бяха казали, че на 21 май в 18:00 часа щяло да бъде края на света. Пълна измислица.
0
0
мимишле
мимишле
12.05.2011 19:13
Как може да не се вярва в съществуващите извънземни. Защо след като сме такава развита цивилизация все още не можем да разберем как са направени пирамидите. Моята версия е, че е имало цивилизация, която е населявала тази територия с помощта на извънземен разум.
1
0
анонимен
анонимен
09.05.2011 15:08
Не мислете така. Може би извънземни съществуват в други измерения. Рано или късно ще се появят. Много интересно действително.
0
0