sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Древни НЛО нашествия – продължение

Древни НЛО нашествия – продължение

Древни НЛО нашествия – продължение

Река Йордан, 900 година пр. н.е.

Според Бибилията, Втора книга „Царства”, след като Илия и синът му Елиша прекосяват река Йордан, ненадейно, докато си говорят, се появила огнена колесница, която била водена от облани в пламъци коне. Колесницата разделила бащата от сина – смаяният Елиша с ужас наблюдавал как вихрушката издигнала баща му, Илия, в небесата и го отнела завинаги.

За този случай се спори дали не е чудо или всъщност е първият документиран случай на отвличане на човек от извънземни същества.

Тира, 332 година пр. н.е.

Едно странно съобщение смутило военните пълководци по време на обсадата на Тира от великия Александър Македонски. Насред разгара на битката за превземане на града македонските и ливанските войници са забелязали НЛО да прелита над обсадения град. Очевидец на феномена е записал видяното, като го описва като четири малки щита, летящи в триъгълна форма около един, по-голям и централен щит.

Древни НЛО нашествия – продължение

Докато смаяните войски наблюдавали с вдигнати към небесата глави, от най-големия „щит” или НЛО-кораб се стреланал светлинен лъч, който поразил стената на Тира и в нея зейнал отвор. Именно това помогнало на армията на Александър Велики, която не губила много време, а веднага се възползвала от пробойната в защитата на врага. Армията се втурнала в града и след не дълъг период превзела града.

Дали пък няма да е чиста истина, ако обобщим, че древната Тира е била превзета от Александър Македонски благодарение на извънземна намеса, която по стечение на обстоятелствата му оказва неволна (или умишлена! ) помощ? !

Древни НЛО нашествия – продължение

Рим, 213 година, пр. не.е. и 203 година пр. н.е.

Ливий е известен римски историк, който записва своите анали по времето около разждането на Христа. Именно той разказва история за НЛО, който е забелязан в Хадрия – град разположен близо до Венеция, Италия. Лавий описва случая с мистериозните светила в небето като „олтар във висините, заобиколен от мъже в бяло”.

Десет години след този случай, съгласно записаното от Юлий Обсеквенс, друг виден римлянин, ослепителна факла прорязала небето от запад на изток над Сети, недалеч от столицата. Тя била придружена от нещо, което той успял да опише единствено като „още един предмет”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Някой си
Някой си
07.12.2012 02:26
Как “отвличане“ на Свети Илия, бе хора !! Вие като пишете за тия неща, правите ли си труда да прочетете първо това, за което пишете ?! В Библията от ясно по-ясно е написано, че той е знаел къде и кога да отиде, за да бъде “взет“ на небето, а не да бъде “отвлечен“ !!! И между другото, той не е първият такъв случай, за който се знае. Още преди потопа е живял един праведник на име Енох, който също е взет на небето без да изпита смърт, след като е живял няколкостотин години на земята. Поздравления за интересния сайт, но отнасяйте се по-сериозно към тия неща !
2
0