Трагичните любовни истории на три знаменити жени

Трагичните любовни истории на три знаменити жени

Любовта е не само сила на съзиданието, а и на разрушението. Болката от нея може да се окаже непосилна. Гибелта е следващата крачка.

Ето три жени и техните трагични любовни истории, които показват, че любовта може да убива.

Камий Клодел

Когато френският скулптор Огюст Роден се среща с ученичката си Камий Клодел, той е минал 40 г., а тя е на 19 г. Скоро след това стават любовници. По това време Роден е обвързан с посредствена и неграмотна жена, която обаче не иска да изостави, и за която по-късно се жени. Двамата влюбени Огюст и Камий прекарват лятото си в замък в Турен, а след това години живеят в общ дом и ателие в Париж. Смята се, че тогава Камий Клодел е започнала да развива собственото си творчество. След раздялата им младата жена изпада в тежка психическа криза, която се влошава все повече в следващите години. Настанена е в клиника за душевно болни, където умира 30 години по-късно.

Виола Хербст /Каравелова/

Виола Каравелова е възпитаничка на престижен руски институт, много красива, интелигентна млада дама. Тя става обект на чувствата на младия политик Андрей Ляпчев. Майка ѝ обаче не е съгласна с тяхната връзка и именно Ляпчев запознава Виола с Йосиф Хербст - военен, публицист, авторитет. Двамата завързват страстна любов, женят се и са изключително щастливи. Малко след като Хербс публикува история за брутална полицейщината, на която става очевидец, той е убит и обявен за „изчезнал безследно“. Седмици наред Виола обикаля софийските улици с негова снимка и моли за помощ. През следващите девет години до смъртта си тя тотално губи разсъдъка си.

Мария Калас

Всеизвестна е връзката на Мария Калас с магната Аристотел Онасис. След раздялата им гръцкият милиардер се жени за Джаки Кенеди, а по-късно умира. От преживяната и натрупана болка състоянието на оперната прима рязко се влошава. Две години по-късно в самотата на парижкия си апартамент след внезапна болка в гърдите тя пада на земята и издъхва.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати