sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Какъв тип човек сте според цвета на вашите очи?

Какъв тип човек сте според цвета на вашите очи?

характер според цвета на очите

Неслучайно хората казват, че очите са прозорец към душата на човек, тъй като взирайки се в тях, те могат да ни разкрият много. Очите са еднa от най-красивите и изразителни части на човешкото тяло. Те са едно от първите неща, които ни правят впечатление при среща с някого и оказват силно влияние върху начина, по който го възприемаме.

Благодарение на нашите очи ние опознаваме и се радваме на света около нас. Чрез погледа си можем да кажем много без да използваме думи, тъй като той разкрива вътрешните ни емоции и усещания. Често, без да го желаем, очите ни издават как се чувстваме и в какво състояние сме в определен момент.

Много хора си задават въпроса дали цветът на очите има някаква връзка с характера на нашата личност и дали може ни помогне да научим повече за себе си.

Редица проведени проучвания свързват цвета на очите с определени личностни черти. За да научите повече за своя характер, прочетете следващите редове, в които описваме какъв тип човек сте според цвета на вашите очи.

Кафяви очи

кафяви очи

Хората с кафяви очи са независими, уверени и решителни личности. Въпреки че са възприемани като по-малко атрактивни от останалите, те са считани за сърдечни, будещи доверие и надеждни. Имат лидерски заложби и не се поддават лесно на пороци или пристрастявания.

За хората с тъмно кафяви очи се говори, че са много добри любовници, които биха направили всичко, за да се чувства половинката им доволна и щастлива.

Сини очи

Хората със сини очи, често смятани за особено атрактивни, са дружелюбни и екстровертен тип. Повечето притежатели на очи в син цвят имат много по-висока устойчивост на болка в сравнение с хората с други цветове на очите. Демонстрират голяма издръжливост, целеустременост и търпеливост.

Зелени очи

пъстри очи

Хората са с очи в зелени тонове се отличават като алтруисти и демонстрират напредничаво мислене. Те са любопитни за света около себе си, имат творческа настройка към живота и са много адаптивни. Понякога могат да бъдат много ревниви.

Лешникови/пъстри очи

Лешниковите или пъстрите очи са интересна смес от зелено-кафяви тонове и златисти оттенъци. Хората с такъв тип очи са целеустремени към постигане на високи професионални резултати и полагат големи усилия в работата си. Те са спонтанни и с радост се хвърлят в предизвикателства.

Хората с повече кафяво са по-отворени към другите и обичат да са център на внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати