Някои от най-известните фамилии в историята и проклятията, които тежат над тях

Някои от най-известните фамилии в историята и проклятията, които тежат над тях

Случайност или не, реалността е точно такава. Ето ги фамилиите, докарали си гнева на съдбата под формата на проклятия.

Гети

През 1957 година най-богатият човек в света според Форбс бил Джон Пол Гети. Колкото пари имал, обаче, толкова бил и стиснат. По тази причина фамилията си навлякла проклятие, което очевидно проработило, тъй като най-напред умира съпругата му, а след това италианската мафия отвлича сина му. Впоследствие момчето се прибира без ухо, депресира се и проявява наркотична зависимост.

Грималди

За проклятието, което виси над семейство Грималди, е отговорен принц Рение Първи, който изнасилва младо момиче, което се оказва вещица. Тя проклела него и семейството му да бъдат нещастни с партньорите си. Доказателство за осъществяването му е смъртта на жената на Реие Трети, както и неуспешните бракове на дъщерите му.

Гинес

По време на Втората световна война се появява понятието Проклятието над Гинес. Двама от фамилията са убити малко преди края на войната. Това поставя началото на серия самоубийства и инциденти. Някои полудяват, други умират нелепо, член от фамилия Гинес губи живота си заради прием на лекарства, заради който загубва съзнание и се удавя в собствената си вана.

Кенеди

Над фамилия Кенеди тегне проклятие

За проклятието над тази фамилия има две версии. Според едната бащата на Джон Кенеди забранява на равин и последователите му да се молят, в резултат на което той проклина цялото му семейството. Втората версия е свързана с прокълнато съкровище, намерено от прадядото на Кенеди.

Онасис

Тази фамилия изживява истинско нещастие, тъй като тя си навлича проклятието на Кенеди. Това се случва при брака на Аристотел Онасис и Джаки Кенеди. Синът им загива в самолетна катастрофа, а след 5 години майка му сама отнема живота си от мъка. Самият Аристотел умира от заболяване, а малко след него фамилията губи и сестра му, която загива от сърдечен удар.

Фамилия Лий

Проклятие гони фамилия Лий

Става дума за бащата на Брус Лий, който ядосал представители на китайската търговия. Те проклели всички мъже от семейството да загубят живота си млади. От страх семейство Лий започнали да казват, че Брус е име на жена, в опит да заблудят съдбата и проклятието.

Хабсбургите

Проклятието им идва заради владетеля на Австро-Унгария – Франсис Йосиф, който убива сина си, защото е участвал в бунт срещу държава, оказал се неуспешен. Следва серия от смъртни случаи за фамилията.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати