Титаник продължава да изпраща сигнал за бедствие на всеки шест години

титаник

Свръхмодерния за времето си пътнически лайнер Титаник е първият морски съд изпратил сигнала за бедствие SOS по радиотелеграф. Това е факт, известен на всички. Има и друго твърдение около това събитие, което е известно на малцина.

Според някои изследователи, трагично потъналият свръхмодерен за времето си пътнически лайнер, продължава да изплаща сигнала за бедствие на всеки шест години. Любителите на мистериите твърдят, че трагедията, погребала 1500 човешки живота в Атлантика, е била толкова голяма, че нейният отзвук периодически се повтаря, засядайки във времевата верига около събитието.

Твърди се, че силните емоции с негативен оттенък оставят следи върху реалността и при трагични събития с катастрофални последици за много хора, ехото от миналото се връща отново и отново.

По същата логическа линия се обяснява и присъствието на призраци и други събития от минало време в реалното настояще. Има много регистрирани данни, които потвърждават тази теза.

На 15 април, но 60 години след трагедията на Титаник, радистът на американски боен кораб получава сигнала за бедствие, както и трудно разбираем мъжки глас, който молел за помощ за пасажерите на Титаник. Радистът получил нареждане да не отговаря, тъй като това е или илюзия, или нечия шега.

Самият радист решил да проучи нещата и разравяйки архивите, открил, че и други негови колеги са съобщавали, че са получили подобни радиограми. Първото съобщение е шест години след трагедията, а следващите такива съобщения продължават да се появяват редовно на всеки шест години, без пропуск в този строго спазван времеви интервал.

Предполага се, че всеки път радистите са чували гласа на капитана на Титаник, покойният Едуард Смит, който призовавал да бъдат спасени хората от злощастния кораб. Радистът, който започнал това разследване, воден от любопитство, се оказал неподготвен за подобни открития и рязко спрял да търси отговори на въпросите си. Има данни, че дълго се е лекувал в неврологични клиники.

Преди 23 години канадски вестник отново съобщава за сигнали за бедствие, прихванати от кораба Квебек, които също се повтарят на всеки шест години. Оттогава не е имало нов потвърден случай за засечено съобщение за бедствие.

Някои любители на конспирации твърдят, че на радистите е забранено да съобщават за получен сигнал SOS от Титаник, а други смятат, че загиналите в трагедията, станала легенда, вече са намерили своя покой и не смущават бъдещите поколения.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати