Съветите на Петър Димков за щастлив и дълъг живот

щастие

Петър Димков (1886 – 1981) е сред най-известните народни лечители на България. Своите хиляди рецепти той събира от близките си, както и от всички хора, които среща по време на вълнуващия си земен път. Освен практически съвети, той дава и много ценни духовни уроци, който винаги ще останат актуални, колкото и да се променя светът. Ето някои от съветите на Димков за щастлив живот:

Мисълта е надарена с най-голяма сила. От нея произлиза материалното. И радостите, и бедите.

Яжте повече растителна храна. Месото е токсично за човешкото тяло. Ще дойде време, в което хората ще се срамуват от яденето на животинско месо точно както днес не приемат канибалството.

Придържайте се към истината и добрината. Лъжите и негативните мисли са в основата на всички болести.

Каквото помислите, това ще придърпате към себе си. Ако умът ви е изпълнен с обич и спокойствие – чакат ви добри, наситени с любов, дни. Ако мислите ви са черни, не се учудвайте, че ви застигат беди.

Старайте се да не допускате лошите чувства и мисли в себе си нито за миг. Ако усетите, че ви обзема гняв, легнете някъде с леко разтворени крака и отпуснати около тялото ръце. Започнете да дишате дълбоко, веднага си помислите за нещо, което ви кара да се чувствате щастливи. Предизвиквайки чувството на радост, вие ще прогоните лошото още преди да се е настанило трайно във вас.

Интригите и всички лоши емоции са най-голямата отрова за вашето тяло. Колкото по-простичко и добронамерено живеете, толкова по-здрави и щастливи ще сте.

Сутрин, като се събудите, първо благодарете на Бога, че сте тук и ви е дал още един ден. Няма по-голям дар от живота.

Песента е едно от най-ценните лекарства. Неслучайно е казано, че онзи, който пее, не мисли зло. С песен на уста посрещайте всяка трудност в живота си. Ако се разболеете, не помръквайте, колкото и тежко да ви е. Човек, който продължава да пее и запази висотата на своя дух, по-бързо ще се излекува.

Усмихвайте се повече. Усмихвайте се напук на всички лоши неща. Колкото повече се усмихвате и се смеете, толкова по-бързо и по-далеч ще отлетят неприятностите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати