Посочиха ново вероятно местоположение на Атлантида

атлантида

Още откакто през 350 година преди Христа Платон описва загадъчна изчезнала цивилизация, позната като Атлантида, този мистериозно изчезнал свят не спира да вълнува умовете на хората. От древността е започнало търсенето на знаменитата цивилизация, образец за напредък и съвършенство, трагично изчезнала за дни под водата.

Теориите на конспирацията търсеха Атлантида из целия свят през изминалите повече от две хиляди години, откакто Платон я прави известна. Сега известният любител на мистерии Скот Уоринг е убеден, че е открил следите на Атлантида край японските брегове. Основание за това му дават открити необясними структури във водите около Страната на изгряващото слънце.

Край един от японските острови са открити неизвестни структурни образувания, които се сливат в една по-голяма цялост, приличаща на стена, със символ с форма на буква S. Любителят на загадки смята, че символът трябва да е издълбан много надълбоко, за да се запази до сега. Той е на мнение, че това откритие е много старо, не на хиляди, а на милиони години. При опит да се сравни изображението с японската писменост, не са намерени аналогии. Авантюристът предполага, че извънземна цивилизация е слязла на това място и създала град, който може да е самата Атлантида.

Уфологът и търсач на мистерии Уоринг е поредният изследовател, опитал се да определи мястото на Атлантида.

изгубената атлантида

За най-достоверно се смята, че този потънал свят е бил на остров Санторини. Това е остров от Цикладите, в района на Егейско море. На Санторини е процъфтявала древна минойска култура от средата на трето хилядолетие преди Христа, до към средата на първо хилядолетие преди новата ера. Тя е потънала в резултат на дейността на събуден мощен вулкан, който унищожил острова и цивилизацията на него.

Друга хипотеза праща Атлантида в Окото на Сахара. В централна Мавритания се намира структура, наречена Ришад, известна и като Окото на Сахара. Смята се, че кръговата форма на тази аномалия е образувана при падането на астероид. Данни, които сигурно да подкрепят хипотезата, няма. Поради несигурните свидетелства, непрекъснато се появяват нови предположения за мястото на мистериозната Атлантида.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати