7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си

7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си

Примамливото питие е бил любим начин за почивка и вдъхновение на редица известни личности. Макар алкохолът да е порок, тези хора са доказателство, че можеш да бъдеш гений или професионалист, дори да обичаш чашката.

Ето кои са те:

Стивън Кинг

Кралят на хоръра с над 350 милиона копия на книгите си има интересна история, свързана с чашката. Той споделя, че две от най-успешните си книги написал под въздействието на алкохол и се страхувал, че това не би било така, ако не е изпил няколко питиета, преди да хване писалката. Следват прекаляване с алкохола, цигарите и наркотиците, но за щастие след дълга борба, талантливият писател успява да изкорени пороците. Стивън Кинг е автор на един от най-добрите и продавани книги досега.

Ван Гог

7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си

В годините, през които е живял художникът, на мода е бил абсентът. Той също е бил негов привърженик. Не се знае дали е заради алкохола или не, но Ван Гог е страдал от халюцинации, биполярно разстройство и постоянна депресия. Вероятно причината за самоубийството му се крие някъде там.

Ърнест Хемингуей

Ресторант Флорида в Куба, където Хемингуей е обичал да пийва

Един от най-известните писатели на всички времена, автор на Старецът и морето, както и много други творби. Друга негова страст, с която се свързва името обаче, е именно алкохолът. Едни от любимите му питиета били Мохито, Мартини и Дайкири, които допълвали прекрасно обстановката в Куба. Интересен факт е, че се носят слухове, според които коктейлът Блъди Мери е кръстен на жената на Хемингуей – Мери Уелч, която се вбесявала всеки път, щом го виждала да надига чашката.

Франк Синатра

7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си

Необикновен артист, който обаче обичал да си пийва, и то в големи количества. Личният му биограф казва, че Синатра е изпивал по една бутилка уиски всеки ден. Вместо да се вслуша в съветите на близките си и да спре, той просто сменил твърдия алкохол с вино.

Лорд Байрон

Популярен поет, който без свян заявява, че едни от най-добрите му стихотворения са се появили под въздействие на опиянението от джин. Не се интересувал от хорското мнение по този въпрос, дори напротив, насърчавал и останалите към чашката, защото според него опиянението било ключът към истинският живот.

Борис Елцин

Руски президент, управлявал през 1995 година. По онова време той обичал да посяга към чашката. Веднъж толкова прекалил, че охранителите му го открили да стои близо до Белия дом по бельо, опитвайки да спре такси. Според една от дъщерите му влечението на Елцин към алкохола е вследствие на силен стрес.

Джоузеф Маккарти

Американски сенатор, при който последствията от алкохола си казват думата. Става популярен заради преследването на привържениците на комунистите. Пиел е от сутрин до вечер. Умира от 47 година от цироза на черния дроб и хепатит.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати