Изчезналата цивилизация Рама
The Lost Civilization of Rama

Изчезналата цивилизация Рама

изчезналата цивилизация Рама
Снимка: Greece Is

Няма човек, който да не е чувал за изчезналата цивилизация на Атлантида. Но има и други изчезнали цивилизации, за които се знае малко или почти нищо, а те са не по-малко интересни и интригуващи. Една от тях е цивилизацията Рама.

Открития, свързани с цивилизацията Рама и нейното местоположение

На територията на съвременна северна Индия, както и в сегашен Пакистан се намират развалини от древни градове. Камъните и глината в тях са разтопени, а по някогашните улици има купища черно стъкло. Става въпрос за съдове от глина, които са се разтопили следствие на високи температури. Това са останки от цивилизацията Рама, за която има свидетелства в древните индуски епоси Махабхарата и Рамаяна. По-голямата част от Рама обаче е потънала след мощен катаклизъм.

В продължение на много време учените датират началото на цивилизацията Рама около 500 години преди новата ера. Тази датировка е променена, след като през миналия век са открити останки от градовете в индийската долина, на територията на днешен Пакистан. Откритието измества началото на тази империя с около 15 хиляди години назад, по време на съществуването на Атлантида, с която Рама са имали връзки.

Устройство на живота в цивилизацията Рама

Направените открития показват, че империята Рама е била високоразвито общество, чието население е било съсредоточено основно в гъсто населени градове, управлявани от царе, които били и жреци, високо интелигентни и просветени хора. Големите градове в Рама са седем на брой, за което свидетелства и древният индуски текст Седемте града Риши, както и други запазени древни книги на индийците. Преди да бъдат построени, градовете са градени целенасочено, тоест създадени са градоустройствени планове, по които е работено. Канализацията на тези градове е далече по-съвършена от съществуващата сега на тези територии. Градовете са били много добре развити и отлично организирани.

Постиженията на древната цивилизация Рама

цивилизация Рама и Атлантите
Снимка: Twitter

Древноиндуските писмени паметници свидетелстват, че развитието в технологично отношение на Рама е на изключително високо ниво. Те имали летящи машини, известни като вимани. Според описанията тези летателни средства са били с кръгла форма, с две палуби, с прозорци и куполовиден таван и се движели от непознат вид антигравитация. От описанията става ясно, че отговарят на описанията на НЛО. Различават се различни видове вимани според свидетелствата.

Апаратите можели да излитат нагоре по вертикал и да висят във въздуха, както правят съвременния хеликоптер и дирижабълът. Казва се, че горивото им представлявало непозната течност с жълтеникавобял цвят, за която не е ясно какво точно е представлявала. Те можели да се използват и за военни цели.

Неотдавна в Тибет е направено ново откритие, става въпрос за древен текст, съдържащ упътване как да се построи летяща машина. Вижда се, че много принципи на физиката не са били тайна за древните жители на Рама и те не само са знаели какво е антигравитация, но и как да работят с нея.

В Туркменистан и пустинята Гоби пък са открити устройства, представляващи стъклени полусфери, в края с конус и капка восък във вътрешността им, за които се смята, че са служели за навигация на космическите кораби.

Според древните индийски източници атлантите също са имали свои летателни машини, наречени вайликси. Те били продълговати и можели да се движат под водата, във въздуха и в Космоса.

Каква е причината за края на империята Рама?

В древното сказание Махабхарата се казва, че преди 10-11 хиляди години между Атлантида и Рама избухнала страшна война. Воюващите страни използвали оръжия с огромна мощ, които изпепелили цели народи. Битките се водели не само на Земята, но и на Луната. Атлантида използвала страшно оръжие, с което унищожила империята Рама, тя потънала, а светът отишъл пак в каменната епоха.

Някои изследователи смятат, че има запазени вимани и вайликси. В дълбоките пещери на Тибет може би се пазят някои образци от летящите машини от миналото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати