sanovnik.bg»Статии»Сънища»Здрав Сън»Как методът ASMR ще ви помогне да спите по-добре

Как методът ASMR ще ви помогне да спите по-добре

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
Как методът ASMR ще ви помогне да спите по-добре

Методът ASMR е сравнително нов начин, който ще ви помогне да заспите по-бързо, а сънят ви да е по-спокоен. Проучвания показват, че този метод успокоява тревожността, депресията и стреса, като помага и на деца с поведенчески проблеми.

ASMR е запис на шептене. Човекът, който се записва, може да ви шепти сюжет на книга, да ви чете вестник, да ви разказва как е минал денят му или да обяснява ритуалите си за красота, шептейки.

В Youtube и Инстаграм могат да се открият видеа, в които някой шепти, докато готви и се чуват леките звуци на уредите. Може да слушате и как някой се храни или пък как пише на лаптопа си. Изборът от ASMR видеа е голям и може да се спрете на това, което ви успокоява.

Основното правило е да не се говори с нормален тон, а да се шепти, а ако го слушате със слушалки, ще оставате с усещането, че някой ви говори тихо в ухото.

Как методът ASMR ще ви помогне да спите по-добре

Методът действа за 70% от хората, които имат проблеми със съня. Проучванията показват, че може да излекувате дори хроничното безсъние с шепнещите видеа.

Според Psychology Today ASMR има позитивен ефект върху психиката, тъй като действа подобно на медитацията – помага на тялото да се отпусне и успокоява мислите. Някои хора се връщали и към щастливи спомени от детството си заради фраза, която са чули шепнейки.

Честото слушане ще ви направи и по-сензитивни, освен че ще ви помогне да заспите по-бързо. Но най-голямото предимство на ASMR си остава справянето с инсомнията, като много хора споделя, че са успели да се сбогуват с безсънието и да подобрят здравето си благодарение на видеата в интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати