Мори те безсъние? Ето какво трябва да правиш през деня, за да спиш спокойно

Мори те безсъние? Ето какво трябва да правиш през деня, за да спиш спокойно

Сънища

Качественият и спокоен сън е сред задължителните условия за здраве, а ако ви е трудно да заспите нощем или пък не се чувствате достатъчно отпочинали, то вижте какъв съвет трябва да спазвате.

Според научения екип, оглавяван от доктор Мохамед Бубекри, за да се наспите добре, е важно да сте прекарали достатъчно време на открито. Слънчевата светлина и свежият въздух се оказват решаващият фактор за спокоен и здравословен сън.

В проучването са анализирани сънните навици на 49 служители в офис. 22 от тях работели в сгради с големи прозорци, а останалите – в офиси с малки или без никакви прозорци.

Изследването установило, че хората, които прекарват повече време сред естествена светлина, имат по-спокоен сън и спят не само по-дълго, но и по-качествено.

Работните помещения с големи прозорци позволява на хората да спят със средно 46 минути повече, като рядко страдат от безсъние или други разтройства на съня, твърди професор Бубекри.

Работа

В заключение слънчевата светлина може да се определи като основното условие за по-добър сън.

Обяснението се крие в начина, по който функционира вътрешният ни биологичен часовник. Слънчевата светлина потиска производството на хормона мелатонин, който тялото отделя, когато ни се спи. Поради това би трябвало да се стремите към повече светлина през деня, но не и през нощта.

Същото въздействие върху тялото ни има и свежият въздух. Затова много експерти препоръчват на пациентите си, страдащи от безсъние, да се разхождат за около час на открито, преди да си легнат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати