Защо е важно да си водим дневник за сънища?

Дневник за сънища

Тълкуването на сънища може да бъде сложна работа, особено ако съновиденията си са неясни, объркани и страшни. Ако обаче започнете да си водите дневник, това може значително да ви помогне. Вписването на вашите преживявания по време на сън в тефтер, от една страна, ще ви помогне да не ги забравите, а от друга – ще ви помогне да направи анализ на подсъзнанието си, смятат специалистите по тълкуване на съновидения.

Воденето на дневник трябва да се превърне във ваша рутина, като най-добре е да записвате своите сънища на две места. За целта не използвайте някоя вехта тетрадка с надраскани страници, защото това би било неуважително към вашата персона и преживяванията на астралното ви тяло.

Подберете два красиви тефтера, за да покажете, че наистина имате отношения към своите дневници. Скоро те ще ви се отблагодарят с разтълкуването на вашите сънища.

Сънища

След като сте си набавили две пособия са писане, позиционирайте едното на нощното си шкафче, а второто - на място в дома, където отдъхвате често (например във всекидневната). Първия дневник използвайте непосредствено след пробуждане.

Още щом отворите очи, посегнете към него и запишете всичко, което си спомняте от съня си. Не се опитвайте да ставате и да се раздвижвате – това само ще обърка съзнанието ви. Оставете всичко останало за по-късно.

Когато вече са минали няколко часа от събуждането ви, върнете се отново към първия дневник, но този път вземете и втория. Вглеждайте се в записките си и сега запишете във втория дневник асоциациите, които те предизвикват. Възможно е да изплуват и нови спомени от съня – тях също запишете във втория дневник.

Дневник за сънища

Воденето на дневник за сънища трябва да се случва всеки ден, като при съответния запис трябва да фигурира дата. Първоначално всичко ще ви се струва много объркано, но постепенно, проследявайки своите мисли насън, елементите в съновиденията и тяхното тълкуване, ще научите много за живота и страховете си.

Освен това ще отключите и творческия си потенциал. Не забравяйте, че някои открития и произведения на изкуството са се зародили именно по време на сън!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати