Този 5-минутен трик ще ви помогне да се справите с безсънието

Безсъние

Ако ви е трудно да заспите вечер, има един 5-минутен трик, който ще ви помогне да успокоите натрапчивите мисли и да се отпуснете. Имате и методи, които задължително трябва да избягвате, ако страдате от безсъние.

Много хора опитват да се приспят с помощта на новите технологии, но таблетите и телефоните смущават съня и нарушават качеството му.

Вместо да се взирате в телефона си, надявайки се, че очите ви ще се изморят, изпробвайте 5-минутния трик, препоръчван от експертите.

За него ще са ви необходими само лист и химикал. Идеята е да запишете на листа задачите си за следващия ден или тревогите, които ви държат буден. Отделете 5 минути, за да опишете притесненията си, и ще се успокоите.

Най-честата причина за безсънните са именни грижите ни за бъдещето или предстоящите ангажименти. Списъкът обаче ще ви помогне да се успокоите, а не да си представяте различни сценарии и това да ви пречи да заспите.

Безсъние

Живеем в натоварено ежедневие, в което задачите никога не приключват. Но не бива това да се превръща в повод за постоянни тревоги, коментира доктор Майкъл Скулин пред Индипендънт.

Според проучването, публикувано в Journal of Experimental Psychology, изразходването на пет минути за написване на списък със задачи преди лягане, може да бъде всичко, което ви е необходимо за по-бързо заспиване.

Специалистите установили още, че ако записвате нещата, които вече сте свършили, няма да има същия ефект.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати