Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищата

Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищата

Няма човек, който да не сънува. Нощните приключения са неделима част от живота ни. Сънуването е най-дълбоко вплетено в традициите и духовните практики на индианците, които добре знаели какво се случва с душата ни в малките часове на нощта.

Индианците карали децата още от малки добре да помнят какво са сънували. Така, когато се събудят, те разгадавали случилото се в съня. Хилядолетия наред именно сънищата им ги направлявали в живота.

Къде отива душата ни, когато спим – този въпрос произлиза от вярването, че имаме само една душа. Според индианците обаче имаме цели три. Едната е его-душата – тази, която е вплетена с дъха ни. Втората е тяло-душа, от която черпим енергия, докато сме будни. Третата е свободната душа – тази, която напусна тялото ни през нощта.

Според вярванията на индианците свободната душа напуска тялото и изследва други измерения. Това се случва, докато физическото ни тяло спи. В това време останалите две души остават скачени с него.

Светът на сънищата не е за ума и тялото ни – те не сънуват. Сънува само онази душа, способна да пътува из целия свят, докато спим. Древните племена били убедени, че щом се отдели от тялото ни, свободната душа започва да общува с души на други хора и животни. Светът на сънищата е също толкова реален, колкото този, който населяваме.

Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищата

Индианците вярвали, че привидно реалният за хората свят всъщност е един голям сън. Сънищата са нещото, което ни припомня колко преходен е светът всъщност. За древните племена никога не е имало разлика между материалния свят и света на сънищата. Така например, ако някой от техните събратя бил ранен насън, той е лекуван и в материалния свят.

В света на сънищата душата се среща и с личния си водач, известен още като ангел пазител или ментор. Той комуникира с душата чрез символи в съня. Ето защо веднага щом индианецът се събудел, той отивал при старейшините на племето, за да разкаже какво е сънувал. Те тълкували съня и разкодирали съобщението.

Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищата

Светът на сънищата се приемал като реален от индианците. За тях животът е училище за душата ни, като светът на сънищата е просто второто училище. Всяка вечер душата се качва на астрален самолет и отива да получи духовни наставления, които да послужат като ориентир за бъдещето и връзката с духа. Индианците са ни завещали това ценно знание.

Те са доказателството, че в сънищата се крият отговорите на всички въпроси, които си задаваме наяве.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати