В колко трябва да сте в леглото, за да сте свежи на сутринта?

Събуждане

Казва се, че всеки човек има нужда от специфично количество сън и затова е нормално да си лягаме по различно време. Сега обаче има калкулатор, който може да сметне в колко трябва да си легнете в зависимост от индивидуалните ви нужни.

Sleep Calculator ви позволява да разберете кой е идеалният час, в който да се отправите към завивките в зависимост от това дали обичате да спите дълго или имате нужда само от няколко часа, за да сте свежи на сутринта.

Основната причина да се чувстваме уморени дори след сън е лягането по неподходящо време. Освен това, ако сме се събудили по-рано от планираното време и след това не успеем отново да заспим, също ще се чувстваме неприятно през деня.

Но ако спазвате часовете на калкулатора, няма да срещате проблеми със заспиването.

Ако трябва сутринта да се събудите в 7 часа, подходящите часове за лягане за вас ще са 9.46 вечерта за хората, които имат нужда от повече сън, и 11.16 вечерта, ако спите по-малко. Но ако сте от нощните птици, може да си легнете и 46 минути след полунощ.

Ако трябва да станете в 6 сутринта, подходящите часове за лягане за вас ще са 8.46, 10.16 и 11.46 вечерта.

Спане

За хората, които сутрин трябва да станат в 8 сутринта, може да си лягат между 10.46 и 1.46 часа, за да се чувстват свежи на сутринта.

Тези часове не са избрани на случаен принцип, а калкулаторът е съобразил всеки от циклите от съня, които траят около 90 минути.

Сънят е разделен на 5 етапа, като според проучванията най-зле ще се чувстваме, ако се събудим по време на 4 фаза от съня, точно преди REM фазата, известна като фазата на сънищата.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари