Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Кошмари»Защо сънуваме един и същи кошмар отново и отново

Защо сънуваме един и същи кошмар отново и отново

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
6 от 6 Снимки

6. Паднали зъби


Сънищата за паднали зъби също са сред най-често срещаните кошмари и се сънуват от много хора въпреки различната им култура, образование и произход. Това е така, защото всички хора на около 7-годишна възраст сменяме зъбите си – млечните падат и ни порастват постоянни. Когато сънуваме, че зъбите ни се клатят и падат, това показва, че се намираме на преходен етап в живота си, а това плаши, води до безпокойство и страх. Трябва да приемете промените и да се адаптирате към тях, защото ако продължавате да се свивате в ъгъла, ще сънувате един и същи кошмар.

Случвало ли ви се е да прекарате един лек и спокоен ден, а когато заспите, да сънувате нещо ужасно? И дори да знаете, че кошмарите са сигнал за проблем, не може да осъзнаете какво ви притеснява и пречи на съня ви.

Това се случва, защото сънищата са продукт на нашето подсъзнание и колкото да се ровите за конкретни факти, няма да стигнете до източника на проблема, ако не погледнете към вашите емоции.

Още психологът Карл Юнг е анализирал 20 000 съновидения, като е определил какво означават най-често сънуваните кошмари. Може да проверите значението им в нашата галерия.

Сънищата ни дават важна информация, чрез която може да коригирате грешки в съзнателния си живот. Затова не бива да отхвърляме с лека ръка кошмарите, а да им обърнем сериозно внимание.

Ако често сънувате един и същи кошмар, това е знак, че имате проблем, на който упорито не обръщате внимание, а той се усложнява. Виж в галерията едни от най-често сънуваните кошмари, от които не можем да се отървем, и причините те да ни преследват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати