Защо сънуваме един и същи кошмар отново и отново

Защо сънуваме един и същи кошмар отново и отново

2 от 6 Снимки

2. Бившият партньор


Когато сънувате някой от вашите познати, първо трябва да се запитате на какво ви свърза с този човек. Така например, ако в съня ви често се появява бившата ви половинка, това не означава автоматично, че имате чувства към него, а може да ви напомня за качества, които самите вие притежавате. Може да се появява в съня ви и за да ви напомни за травма, която все още не сте преживели.

Случвало ли ви се е да прекарате един лек и спокоен ден, а когато заспите, да сънувате нещо ужасно? И дори да знаете, че кошмарите са сигнал за проблем, не може да осъзнаете какво ви притеснява и пречи на съня ви.

Това се случва, защото сънищата са продукт на нашето подсъзнание и колкото да се ровите за конкретни факти, няма да стигнете до източника на проблема, ако не погледнете към вашите емоции.

Още психологът Карл Юнг е анализирал 20 000 съновидения, като е определил какво означават най-често сънуваните кошмари. Може да проверите значението им в нашата галерия.

Сънищата ни дават важна информация, чрез която може да коригирате грешки в съзнателния си живот. Затова не бива да отхвърляме с лека ръка кошмарите, а да им обърнем сериозно внимание.

Ако често сънувате един и същи кошмар, това е знак, че имате проблем, на който упорито не обръщате внимание, а той се усложнява. Виж в галерията едни от най-често сънуваните кошмари, от които не можем да се отървем, и причините те да ни преследват.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати