Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Безсъние»Може да наваксате пропуснатия сън само с тези методи!

Може да наваксате пропуснатия сън само с тези методи!

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
3 от 3 Снимки

3. Спете качествено


Това означава да изключите техниката преди сън, за да се стимулира фазата на дълбок сън. Изследователите казват, че много хора се изкушават да заспят на дивана пред телевизора, когато знаят, че следващия ден са почивка, но това със сигурност не е полезно за тях.

Дали може да си наваксваме пропуснатия сън от работната седмица през уикенда се е питал всеки човек, загрижен за здравето си. Последните научни изследвания са категорични, че това може да се случи само с няколко метода.

Недоспиването е сред основните причини за появата на различни заболявания, но в съвременното динамично ежедневие на все по-малко хора им се случва да спят по задължителните 6-7 часа на денонощие.

Ето защо невролозите от Университета в Чикаго са провели серия от експерименти, за да установят дали съществуват методи, чрез които да компенсираме липсата на качествен сън.

Доктор Кристофър Уинкър споделя за Хъфингтън пост, че това е възможно, стига периодът на недоспиване да не е бил прекалено дълъг.

Ако сте се лишавали от сън в продължение на няколко нощи, може да наваксате, така че тялото ви да си върне тонуса и енергията, но ако недоспиването е продължавало с месеци или години, не съществува метод, който да ви помогне, категоричен е лекарят.

Фактът, че сте спали по-малко няколко дни, обаче не означава да прекалите със съня през уикенда, защото това също е вредно.

Според последните проучвания прекалено дългият сън може да ви създаде проблеми с теглото, да изостри хроничните заболявания и дори да увеличи риска от поява на рак.

Експертите казват, че има само 3 метода, благодарение на които можете безвредно и ефективно да наваксате пропуснатия сън. Вижте кои са те в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати