Нощните птици са потенциални затворници
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Нощните птици са потенциални затворници

Нощните птици са потенциални затворници

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
Инсомния

Хората, които си лягат късно и обичат да спят до обяд, проявяват по-често антисоциални черти като нарцисизъм и психопатия, показва последното изследване на учените от Университета в Сидни.

Според проучването, публикувано в списание Personality and Individual Differences, нощните птици са с инстинкти на социални хищници и потенциални кандидати за затвора.

Ръководителят на проучването доктор Питър Джонсън и неговият екип са открили също, че хората, които са будни до малките часове на нощта, са по-склонни да манипулират другите и да бъдат лукави докрай, за да постигнат целите си.

Точно като хищниците в природата, които ловуват нощем, и хората, които са по-активни през нощта, проявяват по-тъмни страни на характера, казва доктор Джонасън.

Тъй като пикът на престъпленията е през нощта, научният екип е убеден, че има връзка между тъмните страни от характера на хората и тъмнината навън. При ранобудните, от друга страна, е установено точно обратното.

Нощна птица

Времето на лягане разделя хората на два основни типа – сови, или нощни птици, и чучулиги, или ранобудни. Проучванията до момента са установили, че чучулигите са по-съвестни, надеждни и емоционално стабилни, докато совите са по-креативни, емоционални и антисоциални.

Изследванията по този въпрос са показали, че хората, които заспиват през малките часове на нощта, имат по-голяма гъвкавост на ума, но в същото време връзките им със семейството и приятелите са по-нестабилни.

Совите са по-интровертни, а чучулигите са екстроверти, които обичат да прекарват времето си с най-близките хора.

Експериментите са показали още, че за сериозни задачи може да се доверите предимно на чучулигите, тъй като чувството им за отговорност е много по-силно от това на совите, които са с по-егоистична природа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати