Може да учите нови езици насън! Вижте как

Спане

Само за няколко с няколко часа сън може да усвоите знанията по нов език, установи научен експеримент. Изследователите са установили, че сънят стимулира дългосрочната памет.

Това означава, че по време на дрямка може да запаметим информация, която е важна за нас. Информацията може да бъде и запаметена за по-дълъг период от време, ако почетете, преди да заспите.

В проучването са участвали 80 доброволци, които не владеели уелски, и започнали да учат езика по време на изследването. Доброволците били разделени на две групи, от които едните учели в светлата част на деня, а другата – вечер, малко преди да заспят.

Естествено, учените са категорични, че личната мотивация на всеки един от участниците не бива да бъде подценявана и факторът дали ви се учи нов език или не също играе важна роля при усвояването на новата информация.

Чужд език

В края на експеримента доброволците, които учели уроците си преди сън, са показали по-добри резултати на тестовете за нови думи. Онези от тях, които харесали уелския и са чели повече, се представили наистина забележително.

Това според изследователите категорично доказва, че ако искаме да научим нещо ново, е нужно само да прочетем, преди да заспим, и да оставим останалото на мозъка си.

Отдавна е доказано, че сънят подпомага дългосрочната памет, а новия експеримент допълва теорията с факта, че спомените ни през деня се отразяват в съня ни.

Самият факт, че убежденията ти относно нещо рефлектират на начина, по който мозъкът работи през нощта, е наистина удивителен, заявява ръководителят на проучването Марк Благров.

Неоспоримо според експеримента е и становището, че всичко, които сме преживели, се затвърждава в нашите сънища и чрез отношението си към обекти и хора в съня можем да съдим и какво е отношението ни в действителността.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати