Жените сънуват по-често кошмари и по-често помнят сънищата си

Жените сънуват по-често кошмари и по-често помнят сънищата си

Изследване е установило, че жените по-често сънуват кошмари и в сравнение с мъжете нежният пол е по-склонен да запомня сънищата си. Проучването на Amerisleep е категорично, че жените се справят по-трудно със страховете си и това се отразява на качеството им на сън.

Най-честият кошмар, който тормози женското съзнание, е изневяра на техния партньор. Жените често сънуват неприятни сънища и свързани с опадане на зъби или че някой ги преследва.

От друга страна, при мъжете най-честият сън е случайна среща с красива непозната, с която правят бурен секс. Силният пол често сънува и сънища с летене или че намира пари.

Според данните най-честият кошмар, който редовно тормози представителите и на двата пола, е падането. Следва сънят с преследване, а на трето място е сън, в който се явяват неподготвени за изпит.

Но докато при силния пол преобладават сънищата за приятни преживявания, при жените по-често са кошмарите.

Жените сънуват по-често кошмари и по-често помнят сънищата си

Психоаналитиците казват, че тази тенденция е от десетилетия и се корени във факта, че жените по-лесно се подават на негативни емоции като страх и тревожност, а силният пол успява да се справи с тях в реалността и се радва на по-спокоен и качествен сън.

Специалистите поясняват и че дамите се обсебват по-лесно от своите страхове, заради което са по-склонни да запомнят отлично сънищата си, докато силният пол успява да забрави негативното преживяване по-бързо.

Анкетите пред Дейли Мейл показват, че 24% от дамите помнят сънуваното от всяка нощ, докато при мъжете този процент е едва 14.

Експертите са категорични, че когато кошмарите се повтарят, задължително трябва да потърсите специалист, който да ви помогне в разтълкуването им. Едва когато решите проблема, който притеснява съзнанието ви, кошмарите ще спрат.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати