Вижте кои сънища могат да предсказват смъртта
See Which Dreams Foretell of Death
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Вижте кои сънища могат да предсказват смъртта

Вижте кои сънища могат да предсказват смъртта

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k884
Вижте кои сънища могат да предсказват смъртта

Посланията в сънищата ни не са случайни и това се доказва от многобройните анализи на психолозите, започнали с изследванията на Зигмунд Фройд. Дори Библията признава значението на сънищата за предсказване на бъдещи събития, като посочва, че ангел господен се е явил на Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Божия син.

Сънуването е единственият процес, който свързва несъзнателната част на мозъка с разума, без да е нужна допълнителна намеса.

Символите в съня може и трябва да се тълкуват, тъй като подсъзнанието ни се опитва да ни предаде информация, която съзнанието ни не забелязва или потиска.

Сънят може да ни предскаже и приближаваща смърт

Цезар

Преди да бъде убит по време на театрална постановка, президентът Ейбрахам Линкълн е сънувал, че лежи в Божи гроб. Наполеон и Хитлер също са имали пророчески сънища, в които се виждали като завоеватели.

Съпругата на Цезар – Корнелия, е сънувала неговото убийство часове, преди римлянинът да бъде нападнат и убит с 23 ножа от своите противници в Сената. Корнелия е сънувала убийството на мъжа си точно така, както се е случило в реалността.

Когато сънувате и изпитвате силна тревога на сън, задължително потърсете връзка между сънуваното и действителността. Не е задължително, че нещо лошо ще ви се случи, но тревогата може да ви предупреждава за опасност, пред която сте изправени, а не забелязвате.

Особено повтарящите сънища са знак, че игнорирате реална заплаха, на която задължително трябва да обърнете внимание.

Най-ясният знак, че трябва да бъдете внимателни, е повята на огън в съня. Добре запомнете как реагирате, ако се борите с пожар или се изправени пред стихия в съня си. Така подсъзнанието ви показва какво трябва да бъде поведението ви в реалността, за да се справите с опасността.

През Средновековието в Западна Европа сънищата са се смятали за послания от Сатаната, а тълкуването им се считало за магьосничество и било забранено. На Изток обаче на сънищата се гледало като божествена сила и дори издигнали култ към Бога на съня.

Сънища предсказват смъртта

В Месопотамия почитали двама богове – покровители на сънищата – Набу за мъдрите и спокойни сънища и Гилгамеш за кошмарите. Чрез тълкуване на символите се гадаело какво бъдеще предстои.

Древните египтяни смятали, че сънищата са предупреждение от боговете. Когато например насън се яви бог Серапис, който би сляп и парализиран, това било знак, че скоро ще се боледува.

Първият съновник е съставен от римския предсказател Артемидорус, който събира и анализирал близо 3000 съновидения и стига до заключението, че повечето от тях са с пророчески характер и ни предават важна информация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати