Позата насън издава каква е любовта ви

Позата насън издава каква е любовта ви

Бъдещето на отношенията ви с новия партньор може да бъде изчислено по позата, в която спите, когато сте заедно, твърдят френски психолози.

Според тях, когато спи, човек не се преструва и показва истинското си отношение си към партньора. „Статуя на свободата” е често срещана поза.

Така на шега психолозите наричат разположението на партньорите в леглото, при което всеки е сам в своя края и двамата са с гръб един към друг. На пръв поглед това е поза на хора, които не се обичат.

Всъщност обаче дистанцията между двамата разкрива тяхната независимост и желанието да дадат на любимия човек колкото се може повече свобода. Това, че са си обърнали гръб, издава, че си имат пълно доверие.

„Лъжички” – тази поза е една от най-известните. При нея партньорите спят така, че гърбът на единия е опрян в корема и гърдите на другия. Тя издава, че партньорите имат нужда един от друг.

Този, който е активната „лъжичка”, има желание да доминира.

Ако единият ви крак е качен върху партньора, това означава, че сте все още на период да се заигравате един с друг.

Позата насън издава каква е любовта ви

Отношенията ви не са сериозни, да не говорим, че този, който спи с крак върху другия, доста се напряга по време на сън. Ако спите обърнати с лице един към друг, това показва, че двамата сте замесени от едно тесто.

Имате еднакви разбирания по повечето въпроси. Имате доверие един на друг, без да проявявате излишна ревност. Опитва ли се единият от вас да завземе по-голямата част на леглото, той ще се държи така и занапред.

Но не само в кревата, а и в ежедневието. Така че навреме стопирайте ентусиазма му да властва. Ако партньорът ви спи по гръб, това е тъй наречената „кралска поза”.

Спящият човек като чели иска всички да се възхищават от него. Хората, които спят по корем, са чувствителни личности, които обаче могат да вгорчат не само нощите, но и дните на партньора си.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
ВЕС
ВЕС
17.11.2013 22:55
Аз със сигурност обичам да се гушкам в любимия дори и в жегите - какво да направя, че съм гушко, а пък и той е същият като мен ;P
4
1
Нанси
Нанси
23.09.2013 17:52
До Биляна. Аз от 6 години спя така с приятеля си на лъжичка и се наспиваме много добре ;)
1
2
Силвана
Силвана
27.08.2013 10:12
Абсолютно съгласна съм с Диди. Позата, в която спя няма нищо общо с отношенията ми към партньора. Да не говорим, че в тази жега и при най-голямо желание да спя гушната в него просто е невъзможно...
3
2
Диди
Диди
30.07.2013 20:42
Хм, съвсем не съм съгласна. Тук въобще не отчитате индивидуалните особености. Първо предпочитам да спя по корем и обикновено с глава обърната в обратна посока на партньора. Отчитайки и не в засилена степен клаустрофобията, която имам - няма шанс в някаква по-интимна поза да спя. Някой да ми диша въздуха, дори и любимия човек, еее ай сега не сме си толкова близки ))))) В крайна сметка идеята на спането е отпочиване, а не мъчение. Позата въобще не отразява чувствата към партньора. Има време и за гушкане, но съня си е сън и той трябва да е здравословен.
7
1
Биляна
Биляна
29.07.2013 06:19
Съгласна съм, че начина по който човек спи, има нещо общо с характера му.
Разбрала съм обаче и друго нещо до сега и то е, че ако се събудиш на сутринта до партнъора си и не си се наспал добре, значи че си се правил/а на любвеобвилен/на цяла нощ. Преструвките ви и саможертвите ви ще траят до време и в крайна сметка, ако двамата се разбирате - ще си лягате и ще се събуждате свежи и отпочинали един до друг, в каквато и да е поза.
А тези, които спят на "лъжички" цяла нощ - бас ловя, че са заедно от макс 2-3 месеца и са с огромни торбички под очите.
Също така съм напълно съгласна с едно от предните трърдения, че позата се сменя безброй пъти през нощта...
Така че, не се опитвайте да психоанализирате връзката си и да се представяте в различна светлина пред никого - истината винаги излиза наяве рано или късно, и колкото по-рано - толкова по-добре за вашето здраве :)
3
1
:)
:)
17.07.2013 11:21
Ами ако например прибавим фактор студ? Тогава сметката как трябва да се завърти?
0
1
Деси
Деси
03.06.2012 23:58
Пълни глупости!
0
3
rebeka
rebeka
22.10.2011 13:38
Да, наистина това всичко е вярно. Но истината е, че аз имам приятел, с който спим заедно чат-пат и винаги той ляга с гпъб към мен. Не дава даже да се гушна в него въпреки, че твърди, че ме обичал. Не си прави труда да хвърли една ръка през мене и даже завивката я дърпа така между нас. Сигурно да не се допираме един с дгуг. Така му било добре, така е свикнал, въпреки че ме обича както твърди, аз в неговото легло се чувствам много самотна и т.н.
3
1