Нощните птици са по-креативни от ранобудните сред нас

Нощни птици

Хората, които будуват през нощта и предпочитат да остават в леглото до обяд, развиват повече положителни качества от ранобудните, показва ново проучване. Науката нарича този тип хора сови.

Въпреки че немалко проучвания упрекват този режим на сън, понеже за полезен се посочва 8-часовият сън през нощта, психологът Чейс Холик е открил, че нощните птици развиват повече таланти от хората, които обичта да стават рано.

За хората, спадащи към тип сова, е установено, че обичат да се усамотяват, тихи са и замислени. Техният режим на сън обаче ги прави по-креативни и с по-структурирана и логична реч.

Писане

Нощните птици имат много по-развито въображение от ранобудните. Те обичат да остават насаме с мислите си и самотата не ги плаши. Често големите им успехи се дължат на идеите, които са им хрумнали вечер.

Тези хора са спонтанни и обичат да импровизират. Опитват се на всяка цена да бягат от рутината, като са готови на всичко, за да се разнообразят. Поемат с готовност всяко предизвикателство, което може да им създаде нови впечатления.

Самият режим на сън прави типа сова нестандартни и това се отразява на различни сфери от живота им, като действията им често излизат извън рамките на обичайното и очакваното.

За нощните птици е много важно да се събуждат отпочинали и затова когато си легнат късно, задължително трябва да се събуждат късно. В противен случай не се чувстват достатъчно продуктивни.

Ако ваш близък спада към този тип, трябва да знаете, че в никакъв случай не бива да се опитвате да го променяте. Трябва да оценявате оригиналността и независимостта му такава, каквато е.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари