Как да се отървем от кошмарите?
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Как да се отървем от кошмарите?

Как да се отървем от кошмарите?

Кошмари

Стрес, напрежение, проблеми в работата или в семейството, всичко това е достатъчна причина за неспокоен сън и кошмари. Кошмарите могат да бъдат провокирани от различни стресови ситуации в ежедневието, страхове, тежка психическа травма, нещастен случай.

Често това са сънища, в които собственият живот или този на близък човек е застрашен. Сънуващият има усещането за безнадеждна ситуация и за невъзможност да се защити. Наличието на кошмари е в пряка зависимост със страха от загубата на нещо земно. Когато човек се освободи от страха и чувството за собственост, изчезват и кошмарите.

Други често повтарящи се кошмари са свързани с чувството за крайно неловка ситуация пред публика. Кошмарите могат да се появяват с различен сценарий или да се повтарят отново и отново.

Ако разкажете незабавно какво сте сънували, осъзнавате, че то не е било реално и страхът изчезва. Ако човекът до вас спи, прегърнете го и се притиснете към гърдите му. Ударите на сърцето ще ви успокоят, фактът, че се намирате в прегръдките на близък човек ще ви накара да се почувствате защитени. Опишете подробно какво сте сънували, по този начин може да откриете какво ви е накарало да сънувате този кошмар.

Много експерти и психолози са стигнали до хипотезата, че колкото повече човек потиска негативното, толкова по-силно то се мъчи да излезе на повърхността, ако трябва - и под формата на сън.

Ужасни сънища

Методът, с който можете да преборите някой повтарящ се лош сън, е прост - негативното съдържание на съня с помощта на въображението се пренаписва като нещо позитивно.

Всичко, което трябва да направите, е да запишете кошмара и да промените историята по такъв начин, че тя повече да не представлява бреме за вас.

Когато човек успее да пренесе безстрашието от "дневния" си живот в "нощния", това означава, че е направил първата стъпка към овладяването на себе си.

Всеки от нас, подложен на напрежение и стрес, е сънувал кошмари и това не е обезпокоително. Ако неприятните съновидения обаче зачестят е препоръчително да се потърси медицинска помощ, защото това може да е знак за наличие на болест.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати