Замразиха 2-годишно болно дете

Крионика

Болното от рак момиченце Материн Наоваратпонг, което е на две години, е най-младият човек, който е криогенно замразен в очакване на по-добри времена, когато лекарите ще могат да я излекуват.

Родителите ѝ смятат, че след време лекарите ще намерят решение на болестта и ще могат да я излекуват. Майката и бащата на Материн са взели решението по-рано тази година, когато лекарите от болница в Банкок изключват животоподдържащите апарати на момиченцето.

Малката Материн има поставена диагноза от април миналата година – детето страда от агресивна форма на рак. Един ден тя просто не се събудила, съобщават родителите ѝ. Детето е прието в болница в Банкок, където изпаднало в кома. Лекарите са ѝ правили множество изследвания и тестове.

Резултатите от тях показали, че в лявата част на мозъка си, момиченцето има тумор, който е с големина 11 сантиметра. Специалистите поставили диагноза на Матрин – епендимобластома.

Това е рядка форма на рак на мозъка, обясняват лекарите. Лечението на детето е продължило месеци – на двегодишната Материн са направени 12 операции, 20 курса на химиотерапия и още толкова радиотерапия. В крайна сметка, от всички тези манипулации били отстранени около 80 % от лявата страна на мозъка на детето.

Вследствие на това, детето получило парализа на лявата част на тялото. Специалистите направили всичко по силите си, за да я спасят, но ракът се разположил в целия мозък на момичето и на този етап специалистите не могат да направят нищо повече за него.

Родителите на Материн решили да се свържат с една от най-големите организации в световен мащаб, която дава възможност човек да бъде замразен – Alcor Life Extension Foundation. Тялото на детето е замразено на минус 196 градуса по Целзий, съобщават експертите от организацията, като обясняват още, че тялото и мозъкът са замразени поотделно. Момиченцето се намира в компанията в Аризона и ще остане замразено, докато не се открие начин да бъде излекувано.

Родителите ѝ са убедени, че съвсем скоро учените ще намерят лекарство или апаратура, която може да помогне на малката Материн и тя ще бъде напълно излекувана.

Рейтинг

3.9
Общо 8 гласували
5 2
4 4
3 1
2 1
1 0

Коментари (2)

Иван Ташев
Иван Ташев
15.07.2017 12:27
Тази история ме тропна много,наистина.
0
0
Nur
Nur
06.08.2015 08:08
Izmacvane na malkoto nishto drugo :((
10
0

Водещи от категорията