Сънуваме основно страховете и желанията си

Страх

Изследванията на психоанализата са стигнали до заключението, че хората сънуват предимно това, от което се страхуват или което искат най-силно. В съня обаче тези емоции са представени чрез езика на символа.

Експертите са категорични, че пророческите сънища са най-обикновено съвпадение на нашата интуиция. Това означава, че когато силно желаем нещо, нашето подсъзнание си съставя няколко възможни сюжета за развитие.

Именно сънят може да ни покаже как да действаме в реалността, което означава, че пророческият сън всъщност е бил наш съветник, подсказващ ни какви са вариантите, за да изпълним желанието си или как да се освободим от своите страхове.

Сън

Насън бариерите и предразсъдъците, които имаме в действителността, напълно падат. По този начин желанията и страховете ни се явяват такива, каквито наистина ги усещаме.

Напълно е възможно и да сънуваме предстоящо заболяване, тъй като докато спим, от болния орган се подават най-много сигнали. Понеже първите признаци на болестта са много слаби, те рядко достигат до съзнанието, когато сме будни.

При проблеми със стомаха може да сънуваме, че ядем червеи или че вадим храна от боклука. При заболявания на гърба в съня често се появяват падащи зъби, а при заболявания на сърцето сънуваме внезапна смърт.

Събуждане

Смята се, че образите в нашите сънища се появяват основно от две сфери – на съзнанието или подсъзнанието. От съзнанието се ражда онова, което случайно сме видели, а след това забравили, или хора, които са ни направили силно впечатление.

От подсъзнанието се появяват темите за скритите ни комплекси, желания, страхове, нерешени проблеми или силен травматичен спомен, който още не сме оставили в миналото.

Ако сюжетът на един сън стане прекалено натрапчив, то означава, че още не сме реализирали желанието си или не сме се преборили със страха, който го провокира.

За пълното тълкуване на съня от определящо значение е и чувството, което изпитваме, когато сънуваме и когато се събуждаме. Усещанията няма как да ви подведат или объркат.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Бени
Бени
20.12.2015 20:55
Пълни глупости са това.Сунищата са портал към будещето те ти показват какво ще ти се случи всъщност зз напред
0
0
Виракоча
Виракоча
11.02.2015 23:32
За пореден път учените ми доказват че те са непоправими глупаци.
3
6