sanovnik.bg»Статии»Сънища»Докато спим, сканираме информационни полета

Докато спим, сканираме информационни полета

Сън

В сънища, които се сбъдват, вярват най-вече домакините, неквалифицираните работници, пенсионерите и жени с ниски доходи, установили са британски социолози. Дори учените са съгласни, че сънищата, които предсказват събития, не са измислица.

Руският поет и писател Михаил Лермонтов обичал да решава сложни математически задачи. Веднъж, след като една го затруднила, той видял насън непознат човек, който му подсказал вярното решение. Той се събудил и нарисувал непознатия.

След много години, когато портретът попаднал в ръце на чужденци, се оказало, че това е Джон Непър, създателят на логаритмите. Лермонтов живял два века след смъртта на Непър и според съвременниците му не знаел нищо за прочутия шотландец.

Американският президент Ейбръхъм Линкълн малко преди смъртта си видял насън Белия дом и в него ковчег. Той попитал насън един от войниците, които давали почетен караул до ковчега, кой е в него. И чул: “Президентът. Убиха го в театъра.” След 10 дни Линкълн бил застрелян в театър.

Залез

Историята може да посочи още много такива примери. Според една от теориите на учените хората черпят пророческа информация от информационни полета. “Изключеният” от действителността организъм се превръща в апарат с определена честота, който сканира информационните полета.

Според британски невролози това, което става с мозъка на човек по време насън, е близо до компютъра. Мозъкът обработва събраната през деня информация и я съединява с тази, която се намира в паметта.

Сънищата са своеобразен помощник, който още от детството помага на човек да изработва и усъвършенства стратегиите си на поведение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати