Най-честите причини за повтарящи се сънища
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Най-честите причини за повтарящи се сънища

Най-честите причини за повтарящи се сънища

Сънуване

При много хора се появяват повтарящи се сънища. Това е закономерност, при която сънуваме едно и също в продължение на дни, седмици и дори месеци в непроменен вид.

Експертите са категорични, че на повтарящите се сънища трябва да се обърне внимание, защото този феномен сигнализира за сериозен проблем, който може да се оправи.

Ако един сън непрекъснато се повтаря от известно време, това означава, че нещо дълбоко се е загнездило в ума ви и това силно впечатление ви пречи. Чрез съня подсъзнанието ни дава сигнал за този проблем.

В повечето случаи повтарящите се сънища са с изключително неприятно съдържание, което може да повлияе негативно на емоционалното ви състояние в действителността.

Сън

Именно за това е важно да разберете значението на тези сънища. Причините, заради които те най-често се появяват са 3 основни:

1. Психологически – най-честата причина за повтарящите се сънища е именно психологически проблем, които ви безпокои. Той може да е свързан с неприятна ситуация в семейната среда или на работното място. Възможно е и да е някакъв вид страх, като например пътуване с обществения транспорт или страх от тъмното;

2. Соматични – повтарящите се сънища се появяват и при здравословен проблем, за който все още не знаем. Най-често повтарящите се сънища сигнализират за храносмилателни разстройства, сърдечни проблеми и инфекциозни заболявания. Така че, ако от известно време сънувате един и същ сън, посетете вашия личен лекар;

Сънища

3. Неподходяща среда за сън – мястото, в което спите, също не е за подценяване. То също може да провокира повтарящи се сънища. Неприятният сън може да се повтаря заради неудобно легло, светлина от лампи, а може и в стаята да е прекалено задушно.

Повтарящите се сънища могат да престанат, ако след като установите проблема, го решите.

Може да си водите и дневник на сънищата, за да си помогнете, като отразявате събитията и образите които са участвали в повтарящите се сънища.

Запишете всичко, което си спомняте, веднага след като се събудите. Изчакайте няколко часа, за да си изчистите съзнанието преди да прочетете онова, което сте написали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ива
Ива
14.06.2015 22:10
Аз два пъти сънувах вулкани и пише на една друга статия че хората които сънуват вулкани са неуравновесени, но е вярно аз съм доста избухлива личност.
0
0
Потребител#151577
Ами....само 2 пъти ми се е случвало да сънувам един и същи сън но ас си контролирам сънищата понякога и това леко ме тревожи...
1
1
бобо
бобо
30.01.2015 23:37
Мен пък ме тревожи това, че си неграмотен/на!
5
0