Тъмен офис = по-кратък сън
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тъмен офис = по-кратък сън

Тъмен офис = по-кратък сън

Тъмен офис

В летните жеги сънят понякога е истинско предизвикателство, особено за хората, които нямат у дома климатици, които да разхладят положението. Великобритански учени обаче смятат, че обстановката, в която работим, също влияе на пълноценната ни почивка нощем.

Новото изследване сочи, че служителите, на които им се налага да работят в затворени пространства, в които няма естествена светлина, имат много по-кратък сън, за разлика от останалите хора.

Резултатите показват, че хората, които са по цял ден в офиса без светлина, спят с цели 46 минути по-малко. Онези, които работят в близост до прозорец или на открито, имат по-пълноценен и здрав сън и съответно по-добро качество на живота, отколкото своите колеги, при които дневната светлина е дефицит.

Изследването е публикувано в списание Clinical Sleep Medicine. Крайният извод на учените е, че всъщност работната ни среда е от решаващо значение за биологичния ни часовник.

Резултатите на проучването посочват още, че добре осветените помещения подсилват психическото и физическото здраве на работещите.

Цигари

Ако средата в офиса е подходяща, не само ще почивате пълноценно, но и ще сте далеч по-продуктивни.

Друго проучване пък показва, че хората, които стоят в офиса до късно, пушат повече от останалите. В изследването се твърди, че работохолиците са по-страстни пушачи от останалите хора, които са пушачи.

Специалистите са достигнали до този извод, след като са изследвали навиците на 20 хиляди пушачи. Изследването е продължило 19 години и сочи, че онези, които са увеличили своята заетост от 40 на 60 часа за седмица, са повишили значително и употребата на цигари.

Учените смятат, че това се случва най-вече заради по-големия стрес, на който са подложени тези служители и заради това, че им остава съвсем малко време за удоволствия.

За много от пушачите запалването на цигарата е начин да релаксират за няколко минути или да избягат от стреса, което ни води и логично до обяснението защо се пуши повече, когато почивката е малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати