sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Учени съставиха медицински съновник

Учени съставиха медицински съновник

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
Учени съставиха медицински съновник

Сънищата, които сънуваме всяка вечер, сигнализират за наличието на различни болести, категорични е група британски учени от университета Лафбъро.

Експертите смятат, че съновиденията трябва да се тълкуват, за да се открива чрез посланието им болести, чиито симптоми още не са се проявили.

Специалистите са създали медицински съновник, в който тълкуват най-често сънуваните сънища.

Учените приемат, че честите кошмари са знак за силна тревога, мигрена, патология на сърдечно-съдовата система и неконтролируем прием на лекарства от групата на бета-блокерите.

Причината за честите кошмари е влошаването на кръвотока в главния мозък по време на сън.

Бързата смяна на сънища е провокирана от приема на антидепресанти или хронични болки в гърба, кръста или ставите. Често сменящите се сънища са следствие от прекалено високата или прекалено ниската температура в спалното помещение.

Сънищата, в които човек е преследван и бяга, показват развиваща се патология на нервната система. Те са характерни за хора, болни от Алцхаймер или Паркинсон.

Специалистите успокояват, че тези сънища могат да бъдат нормални и да са резултат от преумора или силни емоции.

Медицински съновник

Ярките и запомнящите се сънища са причинени от приема на алкохол, остри инфекциозни заболявания и други токсични въздействия върху главния мозък.

Според британските учени еротичните сънища не са свързани със сексуалните желания на човека, а са предизвикани от повишената креативност на мозъка.

Идеята, че съновиденията сигнализират за болести, принадлежи на Аристотел и много съвременни специалисти я потвърждават.

Учените са забелязали, че когато човек сънува отвратителна храна, която трябва да изяде, това означава, че има проблеми със стомаха.

Когато човек сънува, че влачи непосилни тежести, означава че има проблеми с гръбначния стълб.

Ако постоянно ви се присънват кавги и скандали, които ви измъчват, означава че ще се разболеете от грип. Експертите смятат, че човек сънува обичайните простудни заболявания 1-2 дни преди да се разболее. При по-сериозни заболявания може да сънува 1-2 месеца преди симптомите да се появят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати