Значение на детските сънища

Сънища на деца

Детските сънища са много различни от сънищата на възрастните хора и значението им е с различен смисъл от това на сънищата на големите.

Децата до една годинка сънуват собствения си живот, а според някои сънуват и предишния си живот. Ако бебето се смее насън, това значи, че общува с ангели.

Сънища при децата

Когато малко дете сънува цветя и слънчева поляна, това означава, че душата му контактува насън с познати от предишни прераждания същества.

Когато малкото дете сънува, че е великан, а всички останали са малки като мравки, това означава, че то има желание да прилича на най-силната личност в семейството. Също така този сън означава, че детето се чувства зле, защото е най-малко от всички в къщата.

Ако малко дете сънува, че вдига цяла къща или кола с ръката си, това означава, че му се иска да му се дават по-отговорни задачи, за да се чувства по-значимо.

Когато малко дете сънува магьосник или някаква фея, това е знак, че иска закрила от вас, а тази, която му давате, не му е съвсем достатъчна.

Сънища на бебета

Когато детето се буди посреднощ от страшен сън, в който го е посетило чудовище, това означава, че в реалността то се страхува от нещо, но не може или не смее да ви каже.

Сънищата на тинейджърите също са различни от тези на възрастните. Обикновено те са свързани с прехода им към ново състояние, от детството към юношеството.

Много често тинейджърите сънуват, че са изправени пред сериозни физически изпитания – вървят над пропаст, скачат от високо. Това означава, че са готови за промяната и се превръщат във възрастни.

Когато тинейджър сънува, че умира, това означава, че иска да се промени и че животът му на този етап изобщо не е този, който би му се искало да живее. Въпреки че вече се чувства голямо, то все още е дете и е уязвимо, особено в тази възраст.

Ако подрастващото ви дете ви разкаже за съня си, помислете как да не изгубите връзка с него и се опитайте да му помогнете в процеса на израстването.

Ако тинейджър сънува магьосник, това означава, че има нужда от друг възрастен освен родителите си, който да го съветва.

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати