sanovnik.bg»Статии»Сънища»Няколко добри начина да останете будни

Няколко добри начина да останете будни

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Кофеин

Добрият сън през нощта ви помага да бъдете свежи и енергични на следващия ден. Но какво се случва, когато започнете да се чувствате сънливи през работния ден или пък когато сте на училище? Ето няколко добри начина да останете будни, когато искате да се борите със сънливостта.

Шестте най-добри начина да останете будни

Следващия път, когато искате да останете будни, за да свърши учебния час или шефът да не ви хване, че дремете пред компютъра си, просто опитайте един от тези ефикасни методи против сънливост!

Кафе: Всеизвестно е, че кофеинът в кафето би трябвало да ви разсъни. Горещата чаша силно кафе се нарежда на първо място сред неприятелите на съня. Така че следващия път, когато започнете да заспиване на вашия стол в офиса, просто изтичайте до кафе машината и си направете едно силно кафе.

Сънливост

Напръскайте очите си с вода: В случай че се чувствате много сънени, можете просто да напръскате очите си с вода. Затворете очи и напръскайте няколко пъти клепачите си със студена вода в продължение на 2-3 минути. Очите ви ще се разхладят и лесно ще се отървете от сънливостта.

Цитронада: Чаша цитронада е страхотен начин да останете будни. Витамин С, съдържащ се в лимона, ще даде енергия на тялото ви и ще се почувствате освежени. Цитронадата ви събужда. Въпреки това, не я правете прекалено концентрирана, ако я пиете вечер, тъй като тя съдържа лимонена киселина.

Разговор/Чат: Обадете се за кратко на ваш приятел или говорете с вашия брат/сестра за известно време. Разговорът ви позволява да починете и помага на мозъка ви да функционира и да се отървете от сънливостта. Добрият разговор може да ви помогне да останете будни, но имайте предвид, че чата може да продължава дълго и да забравите за причината, поради която искате да останете будни!

Цитронада

Музика: Въпреки че нежната музика може да ви приспи, високата и весела мелодия може всъщност да ви помогне да се отървете от съня. Последно проучване сочи, че рокмузиката е най-добрият вариант за работния процес. Така че, ако ви се спи, може да се окаже страхотна идея да си пуснете силна и бърза музика, за да се отървете от съня.

Движение на тялото: Ако се чувствате сънени, то тогава раздвижването на тялото може да ви накара да се разсъните и да останете будни. В случай че сте сами в къщи, можете да поскачате или да потанцувате. Ако сте на работа, можете да се изкачите по стълбите или просто да се поразходите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати