Сънищата на болния човек

Сънища на болни хора

Сънищата на болните хора се отличават от тези на здравите основно по тяхната тревожност и по напрегнатите усещания, които се пораждат по времето на пребиваването им в страната на сънищата.

Много често, когато човек се разболява, сънува в мрачни тонове, макар преди това сънищата му да са били винаги оцветени в ярки нюанси. Сивото също е преобладаващо в сънищата на болните хора. Повечето здрави хора сънуват черно-бели сънища с умерена поява на ярки петна.

Много често болните хора сънуват, че са в място, откъдето няма никакъв изход – това може да е лабиринт, стая без врати, мрачно подземие или пък блато, от което не могат да излязат и усещат, че затъват все по-надълбоко.

Чувството, че ви душат, също е характерно по време на болест, както и сънища за удавяне и напрежение върху гръдния кош. Докато сте болни, може дори да сънувате, че някой пуска нещо тежко, например камък, върху гърдите ви.

Кошмари

Може също така да усещате, че трудно вървите, или краката ви омекват, защото тичате, а ви гони група преследвачи в съня ви. Това може да се дължи на проблем в двигателния ви апарат, и дори да не сте болни, ако сънувате подобен сън, не пречи да проверите състоянието на костите и крайниците си.

Падането в дълбока пропаст или пълзенето от изнемога в гореща пустиня също е характерно за хора, които са болни или се разболяват, без те самите да го усещат.

Странните миризми, които усещате в съня си, и особено неприятните, също са индикация за някакъв вид болест. Опитайте се да запомните неприятния си сън и ако той се повтаря често, пожертвайте малко от свободното си време, за да си направите общ преглед.

Ако имате често повтарящи се кошмари, в които образите са прекалено ярки, така че направо са режещи, не е зле да се прегледате, тъй като стресът може да е оказал пагубно въздействие върху нервната ви система.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати