Хипнозата помага за лекуване на депресии и неврози

Хипноза

Хипнозата е състояние на физическа и психична релаксация (но не сън), което позволява подсъзнанието на човека да бъде “отворено” към позитивна промяна на неговите мисли, чувства и на цялостното му отношение към живота.

Хипнозата представлява ръководена от хипнотерапевт концентрация, която използва силата на вашето подсъзнание за постигане на желана промяна в различни сфери от живота ви. Тя е научен, естествен и релаксиращ метод, който оказва мощно въздействие по отношение формирането на чувство на увереност в собствените сили и намаляването на стреса.

Всяка хипноза е по същността си процес на автохипноза, тъй като нито разумът, нито самоконтролът се губят по време на сеанса. Ако не искате да бъдете хипнотизирани, това няма как да се случи. Хипнозата не е метод за отслабване на вашата воля и поставянето ви под контрол на чужда воля; не е начин някой да ви накара да направите нещо, което не искате; не е сън; не е състояние на безпаметност; не е магия.

Хипнотизиране

Най-добрият обект на хипноза са интелигентните хора, които имат способността да се концентрират.

Всеки човек също може да бъде хипнотизиран, въпросът е в каква степен. Някои хора наистина са по-податливи към хипноза от други. В тази процедура няма нито доминиране, нито подчинение. Хипнотизаторът помага да се изявят собствените способности в пълна степен, например при прояви пред многохилядна публика при наличие на паника и липса на опит при такива изяви. Съгласието за подлагане на хипноза е абсолютно необходимо, никой не може да бъде хипнотизиран против волята му.

Трябва да се знае, че хипнотизаторът няма абсолютен контрол над вашия разум. Хипнозата не е упойка, която да ви остави безпомощни, никой не може да направи нещо срещу вашите принципи и морални норми. Хипнозата е средство за освобождаване от вредните навици, модели на поведение и усилване на собствените способности и дарби.

Регресия

Проучванията сочат, че в 87 на сто от случаите на хипнотизиране се използва леко или средно ниво на хипноза.

Няма опасност човек да не се “събуди” след хипноза. Ако бъдете “оставен” по време на сеанс от хипнотизатора, процесът или ще премине в естествен сън и след това ще се събудите или ще излезете от това състояние, скоро след като хипнотизаторът спре да говори.

В състояние на леко или средно ниво на хипноза вие сте напълно наясно какво се случва по време и след процедурата. При дълбоко ниво на хипноза може да е налице амнезия. Съзнанието само избира дали да помни или не, така че това е ваш избор.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Chefa
Chefa
23.03.2014 01:23
Има много хипнози в утюбе! Дават невероятни резултати!
0
0
Деби
Деби
22.06.2011 17:29
Аз също се интерисувам от тази хипноза, постоянно се караме с един приятел, а и съм прекалено нервна и притеснена. Искам да знам, ще има ли ефект за мен тази хипноза и как мога да си я направя сама ?
0
0
Chrisa
Chrisa
19.03.2014 20:39
Не прибягвай до самохипноза,няма да постигнеш нищо.Обърни се към специалист.Потърси вината у себе си.Успех.
2
0
Цветана
Цветана
15.01.2011 11:19
Съпругът ми злоупотребява с алкохола - може ли да му се помогне чрез хипноза. Ако някой знае нещо по въпроса, моля помогнете ми.
0
0