sanovnik.bg»Статии»Сънища»Защо заспиваме трудно при умора

Защо заспиваме трудно при умора

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Трудно заспиване

Когато сме уморени, имаме усещането, че само трябва да се доберем веднъж до леглото и да положим глава на възглавницата, за да заспим светкавично.

За съжаление обаче обикновено се случва тъкмо обратното – изтощени от умора, ние се въртим, пъшкаме и не можем да заспим по никакъв начин.

Тази ситуация е характерна най-вече за случаите, в които организмът е бил подложен на някакъв вид стрес – независимо дали физически или психически.

Причината за невъзможността да заспим след умора е, че в главата ни постоянно се въртят различни хаотични мисли, особено ако сме поставени в трудна ситуация и трябва да решим сложен проблем.

Сънища

Мускулите са напрегнати, което довежда автоматично до това, че тялото не може да се отпусне. Когато тялото е напрегнато, няма как да заспите.

За да се отпуснете и да успеете да заспите и да си починете след тежкия ден, проветрете стаята и напръскайте помещението с някакъв ваш любим аромат.

Изпийте чаша топло мляко, то съдържа вещества, които успокояват нервната система и действат приспиващо. Ако подсладите млякото с чаена лъжичка мед, ефектът ще дойде още по-бързо. Добро действие върху организма при умора има също така ментата, тя действа успокояващо и отпускащо.

За да се унесете в сладък сън, легнете, опитайте се да изхвърлите всички мисли от главата си. Не е напразно измислена народната мъдрост, че утрото е по-мъдро от вечерта. След като се наспите, ще намерите решение на проблема.

Отпуснете се и си представяйте, че левият ви крак става тежък и не го усещате. Повторете всичко това с лявата ръка, десния крак и дясната ръка, докато не усетите, че стават тежки.

Постепенно ще усетите, че се унасяте. Представяйте си приятни картини или предмети, които искате да си купите, унасяйте се във вълшебни спомени и няма да забележите, кога ще заспите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Бла...
Бла...
03.12.2013 21:26
Мляко нощем за повече газове и мечти за купуване на предмети... Колко здравословно....
1
0
edno momi4e...
edno momi4e...
04.11.2012 12:10
това е напълно вярно!
1
1