sanovnik.bg»Статии»Сънища»Защо заспиваме трудно при умора

Защо заспиваме трудно при умора

Трудно заспиване

Когато сме уморени, имаме усещането, че само трябва да се доберем веднъж до леглото и да положим глава на възглавницата, за да заспим светкавично.

За съжаление обаче обикновено се случва тъкмо обратното – изтощени от умора, ние се въртим, пъшкаме и не можем да заспим по никакъв начин.

Тази ситуация е характерна най-вече за случаите, в които организмът е бил подложен на някакъв вид стрес – независимо дали физически или психически.

Причината за невъзможността да заспим след умора е, че в главата ни постоянно се въртят различни хаотични мисли, особено ако сме поставени в трудна ситуация и трябва да решим сложен проблем.

Сънища

Мускулите са напрегнати, което довежда автоматично до това, че тялото не може да се отпусне. Когато тялото е напрегнато, няма как да заспите.

За да се отпуснете и да успеете да заспите и да си починете след тежкия ден, проветрете стаята и напръскайте помещението с някакъв ваш любим аромат.

Изпийте чаша топло мляко, то съдържа вещества, които успокояват нервната система и действат приспиващо. Ако подсладите млякото с чаена лъжичка мед, ефектът ще дойде още по-бързо. Добро действие върху организма при умора има също така ментата, тя действа успокояващо и отпускащо.

За да се унесете в сладък сън, легнете, опитайте се да изхвърлите всички мисли от главата си. Не е напразно измислена народната мъдрост, че утрото е по-мъдро от вечерта. След като се наспите, ще намерите решение на проблема.

Отпуснете се и си представяйте, че левият ви крак става тежък и не го усещате. Повторете всичко това с лявата ръка, десния крак и дясната ръка, докато не усетите, че стават тежки.

Постепенно ще усетите, че се унасяте. Представяйте си приятни картини или предмети, които искате да си купите, унасяйте се във вълшебни спомени и няма да забележите, кога ще заспите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Бла...
Бла...
03.12.2013 21:26
Мляко нощем за повече газове и мечти за купуване на предмети... Колко здравословно....
1
0
edno momi4e...
edno momi4e...
04.11.2012 12:10
това е напълно вярно!
1
1