sanovnik.bg»Статии»Сънища»Кога сънуваме починалите ни близки

Кога сънуваме починалите ни близки

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Кога сънуваме починалите ни близки

Сънищата, които ни спохождат всяка нощ, са ирационален израз на нашите емоции и това всъщност са посланията, които нашето подсъзнание ни изпраща. Обикновено по-емоционалните хора сънуват по-често, но така или иначе, всички ние сънуваме, дори и да не помним това.

Сънят има няколко фази, но сънищата се осъществяват само в една от тях - така наречената БДО – фаза. Пълното наименование на тази фаза е „Rapid Eye Movement“, което в превод означава „Бързо движение на очите“. Всъщност, тази фаза се повтаря по няколко пъти по време на съня, тоест, ние сънуваме по няколко пъти през нощта, въпреки, че не осъзнаваме това. Интересен факт е също, че ако не се събудим точно в тази, ние няма да помним и съня си. Това е причината, поради която някои хора мислят, че изобщо не сънуват. Всъщност, те просто не се будят в БДО-фазата.

Често пъти сънищата ни се явяват нещо като компенсация на емоционалната ни сдържаност. Когато по една или друга причина потискаме емоциите си, това намира израз в сънищата. Но тъй като в тях всичко е символично и е изразено чрез метафорични средства, обикновено посланията са трудни за тълкуване.

Според психолозите, ние все по-често започваме да сънуваме образите на нашите починали близки, в моментите, когато най-много имаме нужда да споделим нещо, когато сме емоционално напрегнати и се нуждаем от утеха. Понякога може да се случи дори в съня ни тези близки да ни дадат някакъв съвет, напътствие или друг важен знак. Тук не става дума за паранормални явления и няма нищо необяснимо и мистично в това. Тези знаци всъщност се изпращат от нашето подсъзнание, към нас самите, но в реалния рационален свят ние просто не можем да ги осъзнаем.

Да се тълкуват сънищата е доста сложно и тук нищо не може да бъде еднозначно или стандартно. Всичко е комплекс от различни фактори и зависи от личните асоциации на отделния човек и конкретния етап от неговия живот.

Но нека оставим психолозите настрани. Мъртвите ни близки са най-добрите вестоносци на една новина - лоша или добра. Те се радват с нас, когато ни предстои нещо хубаво и тъгуват с нас, когато е нещо лошо. Въпреки, че никога не казват за какво са дошли, ще познаете предстоящите събития по настроението им.

Кога се явяват? Може би няма точно определен алгоритъм за появата на наши близки мъртви в съня ни, но едно е сигурно, не трябва да ви е страх. Трябва да сте спокойни и да имате достатъчно сън. Съществува вярване, че когато човек е много изнервен, агресивен или емоционален, си затваря последната седма чакра, която е връзката с висшия разум и тогава не можем да черпим информация от него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 26
4 29
3 16
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

Изпрати
Lilia F
Lilia F
25.04.2015 10:27
Pojelah si za rojdennija mi den da vidja pone na san pochinaloto mi predi edin mesez ljubimo kuchenze i se zbadna.Vidjh go tolkova stastlivo...ticha6e iz zjalata ka6ta .Iskam da sanuvam vsjaka ve4er 4e e pri men,no uvi jivota ne e samo sani6ta no i realnost....lol
3
2
magi
magi
31.03.2015 13:46
kogato ni lipsvat ili kogato ni preduprejdavat-togava gi sanuvame
3
1
КРИС
КРИС
29.11.2014 19:13
Сънуваме ги,когато е"отворено"енергийното ни поле за тях!За това някои чийто поле е различно-могат и да говорят с тях!
16
3
Венда
Венда
07.08.2014 20:47
Във твоят случай определено може да се тълкува,че вярваш във задгробният живот.Душата ти е отворена за тези неща.Осъзнато или не.Получаваш ясни знаци и отговори.Помага ти в трудни моменти.Верпятно сте били много превързани в този живот.За мен няма нищо по красиво да се докоснеш до чистотата на една вече освободена и пречистена душа.Този допир е специален.На всички пожелавам да почитат своите покойни близки,както обичате себе си.Така самите вие ще почувствате божествеността и смирението на невидимите светове.
25
4
PETRA
PETRA
14.03.2014 10:24
здравейте!майка ми почина преди 20дни и няма нощ ,през която не я сънувам-говори ми.много ми липсва,последните дни бях около нея и може би това е причината
12
3
ели
ели
01.02.2014 21:56
отиди на доктор да ти прегледа корема не се шегувам
4
4
Ивайло
Ивайло
25.09.2013 17:40
Снежи, не се притеснявай, че дядо ти те е гонил, стреляли сте се и е имало кръв.
Ако си чула изстрелите, това са вести, които ще научиш. А кръвта е на добро (не помня какъв беше символа, но е на добро).

Единствения проблем, когато сънуваме умрели е, ако те ни поскат нещо. Може да ни дават, няма проблем да се вземе. Може да ни казват нещо, няма проблем. Но ако ни искат нещо, това значи, че част от нас става уязвима за тежка болест или дори за смърт.
4
1
Снежи
Снежи
20.09.2013 07:06
Преди няколко вечера сънувах много страннен сън...сунувах че дядо ми, който почина около преду една година и с който никога не сме били близки, ме търсише,а сз се криех, и той искаше да ме убие... Накрая аз го стрелнах с пистолета, но той също ме рани с нещо и аз бях цялата в кръв-бях ранена. Усещах как бавно по бавно си утивах,но някоя жена дойде и взе да се опитва да спре кравта от корема ми...след това се събудих. Някой от вас знае какво означава този сън?
4
0
Ива
Ива
01.12.2014 21:18
Ще ти изпратя тест запиши си на един лист и брой точките. И ще разбереш дали си избухлив/а!

Избухлив характер ли сте?
1.Как ще реагирате, ако в обществения транспорт се развихри скандал?
(а) не вземам участие
(б) изказвам кратко мнение в защита на този, който считам за прав
(в) изкарвам си яда, защото ми се дава подходящ повод

2.Критикувате ли ръководството си?

(а) Не
(б) Винаги критикувам, дори и само заради идеята
(в) Само ако имам достатъчно основания за това

3. Често ли спорите с приятели?

(а) Споровете са моята стихия
(б) Само по принципни въпроси
(в) Само с тези от тях, които не са обидчиви

4. Какво ще направите, ако някой ви пререди на опашка
(а) Възмущавам се, но мълча
(б) Правя забележка
(в) Вкарвам ред в опашката

5. Ако Ви поднесат в ресторант недосолено ястие?
(а) Демонстративно правя забележка
(б) Не бих направил/а нищо
(в) Мълчаливо вземам солницата

6. Ако на улицата Ви настъпят случайно, Вие:
9(а) Възмущавам се, но не казвам нищо
(б) Най-възпитано правя забележка
(в)''Наказвам'' подобаващо виновника

7. Ако ви подарят вещ, която не харесвате, Вие:
(а) Приемам я мълчаливо
(б) Правя тактичен коментар
(в) Демонстрирам чувствата си и не крия, че подаръкът е твърде неподходящ

8.Как приемате неудачите в лотарийни игри?

(а) Разваля ми настроението за дълго
(б) Надявам се следващия път да успея
(в) Равнодушно, с идеята втори път да не участвам

Резултати:

Вие сте много спокоен човек,само че понякога е нужно да кажеш на ДАДЕН ЧОВЕК ЧЕ Е МРЪСНИИИИИИИИИИИК!

Вие прикривате гнева си, но когато сте ядосани всички го забелязват, и понякога хората ги е страх от голямото ви избухване!!!!!!!!!!!!

Вие сте нервен човек, трудно се сработвате с останалите и обичате да ги стресирате но замислете се как ви възприемат те! ЗАЩОТО ПОНЯКОГА СТАВАТЕ НА Л...О - лайно!
4
0