Как да контролираме сънищата си
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Как да контролираме сънищата си

Как да контролираме сънищата си

Сън

Когато сънуваме, ние се пренасяме в един по-различен свят. На пръв поглед сънищата ни се струват напълно реални. Сънуваме, че падаме от високо, преследват ни, понякога изживяваме еротични приключения.

И тези сънища са толкова реални, че събуждайки се ни трябват няколко минути да осъзнаем, че случващото се не е реално. Кошмар или хубав сън, ние не сме в състояние да го контролираме. Или поне така си мислим.

Оказва се, че чрез т.нар. осъзнато сънуване или контролирани сънища, хората могат да контролират случващото се през тъмната част от денонощието.

„Осъзнатият сън” е известен на тибетските будисти още преди 1000 години. Те са практикували йога сън, чрез който тренирали силата на подсъзнанието си и волята на своя ум.

Според някои от специалистите контролираните сънища могат да бъдат и забавни и полезни.

Те казват, че всеки човек може да се научи да контролира съня си и дори допълват, че това може да бъде полезен инструмент, благодарение на който можем да научим повече за себе си. В същото време това се случва и в безопасни условия.

Сънища

Направете си специален дневник, в който да записвате своите сънища. Ценете съня си и мислете за него, като се опитвате да откриете скрития смисъл в него. Опитайте се да разберете по какъв начин сънят, който сте сънували е свързан с вашето ежедневие.

След няколко седмици ще установите, че уж незначителни символи ще се появяват отново и отново. Когато си легнете и преди да се унесете, повтаряйте си, че искате да контролирате съня си и се постарайте да останете будни възможно по-дълго време.

Направете си проверка, като си представите, че сте в някакъв сън, а след това си измислете занимание. Ако сте будни нищо няма да се получи от този опит, но ако се случи, то значи сънувате и целта е достигната.

Когато си лягате мислете си за нещо, което искате да сънувате. Опитайте се да мислите по-дълго време, за да увеличите шанса да го сънувате. Ако сте прекалено уморени, просто оставете опитите за друг път.

Специалистите уверяват, че осъзнатото сънуване е напълно безвредно, така че смело опитвайте.

Рейтинг

5 7
4 13
3 6
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Toto Daskalov
Toto Daskalov
18.06.2017 14:15
хора ако сте много оморени и искате да си изберете тема на съня просто си зътворете очите и си
представете сеедно малко филмче но задалжително трябва да се претставиш в филмчето и си го продалжи ако искаш да си мълдаш крака ръце глава и други краийници просто си преставете че си ги мърдате а не си ги мърдайте както в истинският живот защото иначе ще трябва да започвате отначало и в един момент няма да можте да си претставяте че си ги мърдате и нищо няма да стане тогава значи че вече сънувате и можете спокойно да си го продалжите но когато не става да си мърдате краийниците с вълбражение посто вече си ги мърдайте както в истинският живот това ще стане само ако сте изморени и то доста при мен се получи веднъщ и да ако се чудите каква ми беше темата на мене като оспях тя беше борба аз тролвах хората като им свалях гащите да като не се бих и с друк тролер като мене тогава вече беше честнабитката и да съжалявам че е толкова дълго обичам да пиша подробно
0
0
елица -саске и наруто коан
елица -саске и наруто коан
22.09.2014 11:41
Еи хора това наистина помагало:)
2
0
Suni Dani
Suni Dani
16.04.2014 18:57
за мен е забавно да контролирам сънищата, си макар рядко да става:)
1
0
Александър
Александър
01.02.2014 20:22
Понякога когато се замисля над нещо каквото и да е и заспя сънувам чекарам мини ван ??????????????
5
1
Eleonora
Eleonora
19.10.2013 18:52
Здравейте,аз преди около 1г. примерно когато сънувах че падам от стълбите си казах в съня (аз сънувам) и след това се успокоих че това е просто сън и паднах после минаваха някакви влакове през мен и т.н. Имаше период от време в което в съня си знаех че сънувам но сега немога така а и ни6то не съм правила преди да заспя аз дори незнаех че има не6то такова като осъзнато сънуване ...
3
2
Razpitvasht
Razpitvasht
21.09.2013 20:38
Искам да попитам наистина ли , мозака не се ужрейда ,и попринцип знам цхе цхожек докато спи мозака си поцхижа , по този нацхин
1
1
вили
вили
28.04.2015 19:51
да
1
0
betito
betito
11.07.2013 21:22
Сънувам,будя се, желая сънят ми да продължи... Отново затварям очи и размишлявам върху преживяното на сън. Отново се унасям в непознатия свят. И продължавам сценария, който ми се струва така реален, както все едно съм го изживяла. Моите страхове, мисли, желания, мечти..всичко започва да се бори и пише истории, образи, разкази в един друг реално - нереален свят! Отново се будя и си спомням преживяното на сън! В шок съм! Изумена за това, че контролирам развоя на събитията, изхода от ситуацията, дори самият сюжет! Това е да контролираш сънят си - да го насочваш и изживяваш така, както желаеш! Аз обичам да сънувам и вярвам, че това е причината да го правя всяка нощ и то контролирайки го!


14
1
Иво
Иво
27.01.2015 14:18
Добре как точно става като легна 1 час съм си мислел за нещо ама нищо не става. Много често ми се случва като заспивам или вече като спа се осещам и си мисля че съм буден чувам всичко около мен мисля ама не мога да си отворя очите нито да мрудна все едно тежа тонове ама се сабуждам по мой си начин. Чудил съм се какво ще стане ако не се мъча да се сабудя а просто почна да си мисля нещо и какво ще стане ама ме е страх че може да стане нещо.
2
0
Марио
Марио
10.04.2014 04:04
Аз съм по същия начин, от както се помня сънувам и с годините все по успешно си контролирам сънищата. Нещо невероятно е... място без граници, жалко, че не всеки може да го изпита.
5
1
Ivaylo
Ivaylo
07.06.2013 22:17
Ако разбереш как става вече е много лесно сичко се получава при мен
1
0