sanovnik.bg»Статии»Сънища»Как се образуват сънищата

Как се образуват сънищата

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Как се образуват сънищата

Ако имате търпение и ви е интересно, можете да наблюдавате процеса на образуване на сънищата си. Когато хората лягат да спят, те се опитват да заспят възможно най-бързо и в резултат на това пропускат най-интересното от всичко.

Постъпете иначе и се опитайте да разтеглите заспиването за възможно най-дълго време. Лежете, без да мърдате, напълно отпуснати, и наблюдавайте внимателно всички промени в тялото си.

Първото, което ще се случи, е че крайниците ви ще се затоплят и ще натежат. След това ще започнат сякаш да губят теглото си, до пълна лекота и безчувствие.

В главата ви ще нахлуе зашеметяваща вълна, която ще покрие съзнанието и ще изключи мислите ви. Не й се поддавайте. Когато усетите, че всеки момент ще заспите, леко се поободрете, за да поспрете този процес.

Как се образуват сънищата

Когато съзнанието ви е на границата на съня, започват да се появяват образи, които са известни като хипногогични. Ако се опитате да се вгледате в някой от тези образи, той ще изчезне.

Тези образи са началото на формирането на първия сън. Те са малки по размер, отдалечени са и са бледи. След това се приближават, стават по-цветни и по-обемни.

След това е напълно невъзможно да се разсънвате и съзнанието влиза в някой от тези образи, като напълно се изключва за няколко секунди.

Тогава сякаш се премествате от физическото ви тяло в тялото, предназначено за сънищата. Когато съзнанието отново се включи, то работи вече не с пълна сила, а доста слабо. Тогава започва сънят.

Като наблюдавате хипногогичните образи, можете да забележите връзка между емоционалното си състояние и тези образи. Ако сте разстроени от нещо, пред вътрешния ви поглед ще минават тъжни лица. Ако сте радостни, пред погледа ви, макар и със затворени очи, ще минават весели личица.

При спокойно настроение и удоволствие от добре изминалия ден пред вътрешния ви поглед преминават красиви пейзажи.

При заспиването мисловната функция се изключвна почти напълно, а възприемането на всичко наоколо и паметта работят слабо.

Ако не сте спали добре от няколко дни, умората на съзнанието може да е толкова силна, че насън съзнанието ви може да се изключи напълно. Тогава сънища няма да има.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
410
37
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Hipnotizator
Hipnotizator
07.04.2012 21:26
Образува ми се сън. В този сън едно момче ме съветваше да си мълча пред всеки и всичко, да не казвам и споделям на никого нищо. Бихте ли ми разяснили този сън. Обръщам се към просветените в този сайт, моля. Предполагам, че такива не липсват.
0
0