sanovnik.bg»Статии»Сънища»Защо сънуваме

Защо сънуваме

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Защо сънуваме

Спящият разум не е най-добрият инструмент за конструктивно мислене, но само на пръв поглед. На практика хората решават много свои проблеми насън.

Една от целите на сънищата е помощ в решаването на трудни ситуации, които ни измъчват, когато сме будни. Сънищата често са доста нелогични и странни.

Но точно това е начинът, по който трябва да се мисли, за да намери човек изход от затруднена ситуация. Стандартното мислене рядко помага при сложни проблеми.

Размишленията извън обичайните рамки са много по-функционални в това отношение. Сънищата са начин на мислене, който виждаме в друга форма, различна от тази, която би ни хрумнала в реалния живот.

Защо сънуваме

Дори когато лягаме да спим и заспиваме, мозъкът ни не спира да работи, за да намери начин да реши проблема, който ни е затормозявал и на който не може да открием правилното решение.

Възможно е в древността сънищата да са имали само за цел да помогнат на мозъка да отпочине, но днес еволюционното развитие е засегнало дори и тях.

Имало е различни теории за сънищата. Според Фройд например сънищата съществуват, за да можем да осъществим насън някои наши желания, които няма как да осъществим наяве.

Но след събуждането човек обикновено е още по-разочарован, защото става ясно, че всичко е било само сън. Обикновено решенията може да не дойдат като чиста визуализация по време на сън.

Това може да е само някакво подсещане, което обаче мозъкът не забравя и на сутринта си го спомняме, за разлика от много ситуации в съня ни, които забравяме, щом се събудим.

Насън се решават не само проблеми, свързани с ежедневните ситуации, но също така и наистина сложни проблеми, които са свързани с професионалната дейност на даден човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Zara Krachynova/ Blagoevgrad
Zara Krachynova/ Blagoevgrad
25.04.2015 10:50
Според мен всичко това е абсолютно вярно . Веднъж сънувах най-прекрасния сън в живота си разбира се мислех си че е истина но знаете ли когато сънувате да разберете дали това наистина се случва ето как да разберете - в съня си всеки един от нас се намира на някакво специално място за него и му се случва най-хубавата нещо на света което в реалния живот винаги ви се е искало да ви се случи и в съня си ако сте на това съвършено място или ви се случва нещо наистина прекрасно припомните си как е станало това как сте успяли да стигнете до там или какво сте преживели за да постигнете велика кариера във всяка една посока и ако не успеете да си спомните осъществили всичко това значи сънувате . Е поне аз така разбирам дали сънищата ми са истински или не . Надявам се да съм успяла да ви помогна .
3
1