sanovnik.bg»Статии»Сънища»Как да станете чучулига

Как да станете чучулига

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k967
Как да станете чучулига

Всички хора се делят на сови и чучулиги взависимост от времето, по което си лягат и се събуждат. Совите си лягат късно, но и късно стават, чучулигите си лягат рано и стават рано.

За да се превърнете в чучулига, не променяйте рязко начина си на живот. Ако винаги сте ставали по обяд, не трябва да ставате в пет часа сутринта. Правете го постепенно, като всеки ден ставате с петнадесет минути по-рано от предишния.

Лягайте си по-рано, дори да сте свикнали до четири часа през нощта да сърфирате из Интернет, да гледате телевизия или да четете. Колкото по-рано искате да се събудите, толкова по-рано трябва да заспите.

Поставете будилника или телефона, който ви буди, далече от леглото. Будилникът до леглото е опасен, тъй като първата реакция е да го изключите.

Как да станете чучулига

Ако алармата ви е далече от леглото, ще се наложи да станете, за да го изключите и така ще се поразсъните.

Излезте от спалнята веднага след като изключите будилника или алармата си. Забравете за вашите любими петнадесет минути, които искате да полежите, защото ще заспите.

Излезте от стаята и отидете в кухнята, за да си сварите кафе, или в банята, за да се изкъпете – по възможност с прохладен душ, за да се разсъните по-бързо.

Колкото сте по-далече от леглото си, толкова по-малко ще е желанието ви да легнете върху него.

Позволете си нещо приятно веднъж седмично – например да се поглезите и да си полежите тези петнадесет минути, които толкова ви липсват. Само не забравяйте да навиете наново будилника си.

Измисляйте си награди. Кажете си, че ако успеете да станете по-рано, ще ви остане време за любимата ви книга, да поровите в Интернет преди работа или да си направите любимата закуска, която все пропускате поради липса на време или късно ставане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати