sanovnik.bg»Статии»Сънища»За да спите добре, оправете леглото си

За да спите добре, оправете леглото си

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
За да спите добре, оправете леглото си

Ако искате да спите добре, трябва да се погрижите за комфорта в спалнята си. При положение, че постоянно се въртите и не можете да заспите, може би се налага да изчистите спалнята си, да изперете чаршафите и да изхвърлите стария матрак и едва след всичко това да посегнете към приспивателните.

Хората спят много по-добре, когато в спалнята им е комфортно и чисто. Досега се смяташе, че върху съня и заспиването влияят медицински проблеми и навици, но не беше ясно, че условията за сън също имат влияние.

За добрия сън са важни докосванията, усещанията и ароматите. Седем от десет души оправят леглото си сутрин или почти всяка сутрин. Тези, които си лягат в оправено сутринта легло, спят по-добре.

Девет от десет души смятат, че за добрия сън са важни удобният матрак и удобната възглавница. За седем от десет души най-важни са чаршафите и завивката.

За да спите добре, оправете леглото си

Температурата в спалнята, хубавите аромати, тъмната, чиста и тиха спалня са важни условия за лесното заспиване, както и за добрия сън през цялата нощ.

Шест от десет души сменят чаршафите и калъфките си всяка седмица и дори два пъти седмично. Девет от десет души твърдят, че спят по-добре, ако чаршафите им ухаят прекрасно.

Условията в спалнята са много важни за добрия сън, но хората често ги подценяват. Смяната на обстановката в спалнята за придаване на по-добър комфорт в стаята помага на тези, които лошо спят.

Един час преди лягане трябва да изключите психологически мозъка и тялото си, за да се подготвите за лягане. Изключете лампата още преди да си легнете, за да сигнализирате на тялото си, че идва време за релаксация.

Един час преди лягане изключете компютъра, телефона и телевизора. Синкавата светлина, която излъчват тези уреди, лъже тялото ни, че все още е ден.

Ако се чувствате гладни, хапнете нещо леко преди лягане, защото стърженето в корема ви няма да ви позволи да заспите, дори в спалнята да цари пълен комфорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати