sanovnik.bg»Статии»Сънища»Еротично желание и страх в сънищата

Еротично желание и страх в сънищата

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123344
Еротични сънищ

Възрастните сънуват средно между 1, 30 и 2 часа на нощ. Еротичните сънища се „захранват“ от спомени за вече преживяното през изминалите дни. Сънищата не лъжат, те разкриват подтиснати или неосъзнати мечти.

Ако желанието определя някои сънища, то страхът може да предизвика други. Една от функциите на еротичните сънища е да ни помогнат да се отървем от някои задръжки.

Има жени, които често сънуват, че мъжете се отнасят агресивно към тях. Този вид сънища показва страх от нападение или влияние на истеричен и авторитарен баща върху психиката на дъщерята. Ако подобен тип сънища се повтарят, подходяща терапия ще помогне за разрешаване на проблема.

Ако редовно ви се случва да сънувате как правите секс с приятеля/приятелката си и той изчезва без следа преди или по време на съвокуплението, ситуацията е ясна - имате страх от сериозно обвързване.

Сходна е и ситуацията, ако сънувате, че правите секс на обществено място. Това може отново да подскаже страх от обвързване, от нараняване и опасение, че може да останете "разголени" и незащитени. Липсата на дрехи на сън говори за това, че имате страх от това останалите да разберат истинската ви същност.

Значението на сънищата

Сънищата носят своето послание, стига да се научим да разчитаме знаците. В повечето случаи става въпрос за интимния живот на вас и партньора ви.

Ако често сънувате, че правите любов до огъня, това означава, че любовта ви е динамична и споделена. Влакът се счита за символ на семейния живот и ако пътуването е спокойно, значи всичко в семейството ви е наред.

Ако редовно имате сънища за бившия, това не означава, че тайничко ви се иска отново да се съберете. По-скоро е знак, че нещо, което сте имали с него, в настоящето ви липсва. Друго тълкуване подсказва, че когато интензивно сънувате бившия си, това означава, че някоя черта от характера му ви липсва.

Това от своя страна може да се тълкува като опит на съзнанието ви да преодолее раздялата или липсата, за да има прогрес и напредък с нов човек.

Когато говорим за страхове насън, е нужно да уточним, че всеки образ, който ви се явява, докато спите, е малко или много част от вас, т.е. в него са въплътени ваши характерни черти. Затова се замислете върху образите, появяващи се в съня ви - дали са радостни, дали са тъжни, гневни, обидени, сърдити, депресирани и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати